Annonce
Brædstrup Avis

Efter mylder på turistbro: Nu kommer der flere skilte og øget politiovervågning

Den Genfundne Bro ved Gammelstrup må ikke blive en spreder af coronavirus, og derfor vil Horsens Kommune og Sydøstjyllands Politi nu sætte en række initiativer i værk, der skal forhindre at folk stimler sammen på broen. Arkivfoto: Mads Hansen
Det populære udflugtsmål Den Genfundne Bro ved Brædstrup må ikke blive en smittespreder for corona. Derfor vil Horsens Kommune og Sydøstjyllands Politi nu iværksætte en række tiltag, som skal forhindre folk i at samles i store grupper.

Gammelstrup: Sol og forårstemperaturer fik i weekenden folk til at valfarte til Den Genfundne Bro ved Gammelstrup.

Ifølge en anmelder var der på et tidspunkt op mod 1000 mennesker på samme tid i området omkring broen, og det fik vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi til at opfordre folk til at være opmærksomme og finde alternative udflugtsmål på grund af covid-19-restriktionerne.

For at forhindre et tilsvarende mylder ved broen i de kommende weekender vil Horsens Kommune og Sydøstjyllands Politi derfor nu sætte en række tiltag i værk, som skal forhindre, at folk samler sig i større grupper og dermed risikerer, at Den Genfundne Bro bliver en smittespreder for coronavirus. Det oplyser kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen.

- Vi ønsker ikke at lukke Den Genfundne Bro, og vi mener godt, at området kan bære gæster, og det er både politiets og vores vurdering. Men vi bliver nødt til at få bedre styr på, hvor mange der klumper sig sammen derude, og vi laver derfor nogle initiativer allerede fra den kommende weekend, siger Peter Sinding Poulsen.

Annonce

Flere tiltag i spil

Det er endnu ikke fastlagt, hvilke konkrete tiltag der skal sættes i værk, men ifølge kommunaldirektøren kan der blive tale om bedre skiltning, som opfordrer folk til at holde afstand.


Det er meget forståeligt, at folk har stor lyst til at tage ud i naturen, når man ikke kan så meget andet, og derfor er vi ikke interesseret i at lukke broen.

Peter Sinding Poulsen, kommunaldirektør i Horsens Kommune


Derudover er det på tale at spærre nogle p-pladser af, så færre gæster kan benytte broen på samme tid. Der er også planer om brug af guider, der skal sørge for, at covid-19-restriktionerne bliver overholdt, og endelig har politiet gjort broen til et såkaldt hotspot, hvilket vil betyde, at politipatruljer fra tid til anden vil besøge broen for at sikre, at alle regler overholdes.

- Området er heldigvis stort, og der er plads til mange derude, men det går ikke, hvis 50 mennesker klumper sig sammen på broen. Det er meget forståeligt, at folk har stor lyst til at tage ud i naturen, når man ikke kan så meget andet, og derfor er vi ikke interesseret i at lukke broen, for så skubber vi bare folk andre steder hen som Klostermølle eller Ring Sø. Det synes vi ikke fører nogen steder hen, så derfor vil vi hellere sørge for ordentlig skiltning med vejledning og noget guidning derude. Det, mener vi, er mere rigtigt, siger Peter Sinding Poulsen.

Kommunaldirektøren forventer, at de nye tiltag vil blive sat i værk til den kommende weekend 27. og 28. februar, men ellers kan han kun tilslutte sig politiets opfordring til at prøve at finde andre og mindre udflugtsmål, når man gerne vil ud at gå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

BHK fandt lotteri-vinder

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Er Horsens en grøn kommune?

Annonce