Annonce
Brædstrup Avis

Elever fra Bakkelandets Friskole på vildmarkstur

Lars Nyhuus er kendt som vinder at TV-programmet "Alene i vildmarken". Ellen, der var trofast seer af programmet og samtidig er en rigtig udepige, har nydt dagene med Lars i fulde drag. Privatfoto
Annonce

Lars Nyhuus og hans firma URSUS outdoor education, dannede torsdag og fredag i uge 39 rammerne for et spændende vildmarksdøgn i Vrads for eleverne i mellemgruppen på Bakkelandets Friskole.

Lars Nyhuus var på forhånd kendt af flere af eleverne som vinder af TV-programmet "Alene i vildmarken" og de havde glædet sig meget til turen i dagene optil. Målet for turen var at styrke sammenholdet i gruppen via udfordrende og til tider grænseoverskridende samarbejdsøvelser eleverne på tværs. Programmet for begge dage havde Lars Nyhuus sammensat og kort præsenteret på forhånd, så eleverne have en lille idé om, hvad der ventede dem.

Mellemgruppen drog glade og forventningsfulde afsted til Vrads torsdag morgen sammen med en klasselærer og tre forældre.

Her ses Harley med bue og pil. En aktivitet, der kræver dyb koncentration. Privatfoto
Annonce

Aktiviteter på stribe

Efter at være blevet delt op i tre grupper gik det løs med de mange aktiviteter. Et klatretårn, bygget op med tre forskellige niveauer "den gode", "den onde" og "den grusomme", fangede elevernes interesse lige fra start. Nogle havde sværere ved opgaven end andre og blev godt hjulpet på vej med støttende tilråb som "kom så, du kan godt", "hvis du sætter foden der, så kan du bedre", osv. Både elevernes klasselærer og de deltagende forældre iagttog med stor glæde og stolthed kammeraternes iver efter at hjælpe hinanden på tværs af gruppen. En knap 7 km lang gåtur pressede både piger og drenge lige tilpas nok til, at det var hårdt, men alle holdt humøret højt og havde "ja-hatten" på undervejs.

Her ses Amalie (tv), Magnus og Ellen smilende og veltilpasse under aktiviteten "skovmandsdysten". Privatfoto
Annonce

På skydebane

På skydebanen fik hver elev mulighed for at skyde 6 skud med luftgevær. Aktiviteten krævede både stor koncentration og præcision af den enkelte. Efterfølgende hyggede eleverne sig med at sammenlignede skydeskiver og tælle point. Samarbejdsopgaven "skovmandsdysten" gik ud på, at to elever ved hjælp af en stor skovmandssav skulle save en tyk stamme over. Opgaven blev løst ved hjælp af god dialog og taktik, alt imens en tredje elev sad ovenpå stammen, så den ikke rullede rundt, imens de to andre savede alt det bedste, de kunne.

Der blev skudt med bue og pil. Der blev klatret i træer til den helt store guldmedalje. Selvfølgelig iklædt fuldt sikkerhedsudstyr. Tovtrækning og blindestafet var blandt flere andre aktiviteter også en del af programmet.

Eleverne gennemgik også en styrkeprøve, hvor der endnu en gang blev hujet og heppet, så den enkelte kunne presse sig selv lige en tand extra.

Mellemgruppen på Bakkelandets Friskole består af 4. og 5. klasse.Her ses eleverne samlet under en knap 7 km lang gåtur ført an af Lars Nyhuus. Privatfoto
Annonce

Godt samarbejde betyder al verden

Aftenen forløb med bålbanko og snobrød efter, at eleverne havde lavet aftensmad over bål og rejst telte til natten - igen med samarbejde i højsædet. Det var en kold og blæsende nat, så det blev ikke til meget søvn, omend alle var trætte oven på en lang og oplevelsesrig dag.

Toiletforholdene i lejren bestod af et lille skur med et hul i jorden. Dét syntes eleverne var sjovt den første gang, de skulle på toilet, men snart kom de frem til, at toiletterne derhjemme med lås på døren nu klart er at foretrække.

Både piger og drenge har på beundringsværdig vis taget imod de mange udfordringer, de er blevet præsenteret for og de har samarbejdet flot om opgaverne. Forældrene har også bidraget til sammenholdet. Som nævnt deltog flere forældre under turen. Andre har bidraget med transport til og fra lejren. En har handlet provianter ind i massevis, imens andre sørgede for velsmagende hjemmebagte kager.

Man kan i sandhed sige, at dagene i Vrads på alle måder er gået over al forventning. Det var nogle seje, viljestærke og i den grad samarbejdsvillige elever, der fredag eftermiddag gik på weekend, alt imens glæden lyste ud af gruppens klasselærer oven på et par rigtig gode og minderige dage. Fra Bakkelandets Friskoles side skal lyde en stor tak til Lars Nyhuus for et meget professionelt og veludført program.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Senioridræt starter sæsonen

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce