Annonce
Brædstrup Avis

Elever var vinduespudsere for en dag

8. klasse-eleverne var heldige med vejret, da de tirsdag pudsede 155 vinduer hos Brædstrup Humanitær Forening. Foto: Peter Hald
8. årgang på Brædstrup Skole skal tjene penge til en studietur - og det er ikke så let.

Brædstrup: Kunderne i den store genbrugsforretning Brædstrup Humanitær Forening på Industrivej har måske bemærket, at vinduerne i tre af de lange lagerbygninger er ret velpudsede i øjeblikket.

Sagen er, at et større hold skoleelever fra de tre 8. klasser fra Brædstrup Skole forleden var på praktisk arbejde for at pudse vinduer hos Brædstrup Humanitær Forening. Og der var noget at tage fat på. Ikke mindre end 155 vinduer blev pudset.

På den måde fik eleverne tjent nogle penge til deres kommende studietur. Der er nemlig tradition for, at 8. årgang på Brædstrup Skole skal på studietur - og det kræver en del at få samlet nok penge til turen.

Annonce

En populær arbejdsplads er Brædstrup Humanitær Forening, der også tidligere har haft elever på besøg for at pudse vinduer.

Men også andre metoder skal tages i brug, for eleverne mangler stadig at finde 45.000 kroner.

Fantasien skal i sving, for coronaen sætter nogle begrænsninger. Lige nu er det for eksempel umuligt at holde indbringende fælles-arrangementer såsom foredrag og lignende.

Derfor er eleverne parate til at stille sig til rådighed som arbejdere.

- Det kan måske være havearbejde eller vinduesvask... eller noget helt andet, siger Annemette Balle, som er mor til en elev på årgangen og med i initiativgruppen for indsamlingen.

Derfor er eleverne parate til at stille sig til rådighed som arbejdere. Står man som forening eller virksomhed og kunne bruge lidt ekstra arbejdskraft, kan man kontakte forælder Tina Aslak Jensen på 51962494 for at lave en aftale.

Destination unknown

Eleverne skal afsted i slutningen af april, så der er lidt tid endnu. Men som nævnt er det en udfordring med coronaen, så der skal både findes opgaver, der er coronasikre og forholdsvis indbringende.

Annemette Balle, forælder til en elev fra Brædstrup Skole, fik fornøjelsen af at bære spande, da eleverne skulle pudse vinduer. Foto: Peter Hald

Det store spørgsmål er, hvor turen går hen. Som regel plejer 8. klasserne at tage til Berlin. Men på grund af corona-epidemien kan skolen ikke bestille en Berlin-tur.

- Det er et spørgsmål om, at forsikringen ikke dækker, hvis vi booker turen nu. Eleverne skal derfor forberede sig på, at Projekt Berlin nu er omdøbt til Projekt "destination unknown". Det kan være, at det bliver Danmark eller Norge eller noget helt tredje. Men sikkert er det, at 8. årgang skal afsted. Og sikkert er det, at årgangen skal arbejde for at samle ind til turen, forklarer Annemette Balle.


Sikkert er det, at 8. årgang skal afsted.

Annemette Balle


Foredrag er ikke udelukket som en mulighed senere. Eleverne har ganske vist været nødt til at aflyse et foredrag med para-atlet Lisa Kjær Gjessing, men de håber at kunne gennemføre dette arrangement, når der igen åbnes for større forsamlinger.

Anne Brink Andersen (forrest) og Matilde Haagensen hjalp hinanden som vinduespudsere. - Jeg har prøvet det før, lød det fra Matilde. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Brygger Olsen besøger Fru Skov

Brædstrup Avis

Ingen kemi i Ring Sø

Erhverv

VVS-firma har fået en el-afdeling

Brædstrup Avis

Havekredsen rykker ud

Erhverv

Nannas neglesalon er kommet på landkortet

Brædstrup Avis

Stjernholm holder Havens Dag

Annonce