Annonce
Brædstrup Avis

En blå campingvogn som samlingspunkt for unge på Mosstock Festival

Et festligt slæng og deres blå campingvogn på Mosstock Festival. En gruppe unge fra Sdr. Vissing skænker øl og laver sjov og forsøger at få flere unge til at besøge Mosstock. Forrest fra venstre er det Nicklas Due, Frederik Lassen, Mikkel Nygaard, Oliver Sørensen, Simone Pinderup og Andre Jensen, og stående på bardisken er det Andreas Due. Foto: Morten Pape
Annonce

Klostermølle: Ganske vist er Mosstock Festival den ældste musikfestival i Danmark, men det yngre publikum har også fået øje på den lille festival, der finder sted på en eng ved Klostermølle tæt på Mossø.

Det er især de helt lokale unge, der tager på Mosstock.

Ved åbningen af festivalen torsdag aften fandt avisens udsendte frem til det nye "unge-område", hvor en gruppe initiativrige unge mennesker fra Sdr. Vissing har slået sig ned med deres blå campingvogn "Ølkutteren".

Den blå campingvogn, som de unge selv har indrettet, er udstyret med et avanceret fadølanlæg. Vognen står diskret inde i et telt, men et kraftigt musikanlæg lader ikke nogen i tvivl om, at der er lagt op til fest. Der er i øvrigt ikke blot et, men flere fadølsanlæg, så besætningen på "kutteren" får nok travlt med at betjene festivalgæster.

Vi har været meget aktive på Facebook for at gøre opmærksom på Mosstock.

Frederik Lassen

Annonce

Det begyndte med larm

Frederik Lassen fra Sdr. Vissing er en af de unge, der er med til at betjene "Ølkutteren". Han fortæller, at det hele sådan set begyndte sidste år, hvor han og en flok venner også var på Mosstock med campingvognen. Men dengang var de med som "almindelige" gæster, og de lavede ikke så lidt larm og ståhej:

- Vi var ikke så populære, og det endte med, at nogen fra festivalen trak stikket til campingvognen. Men i år er vi blevet en del af festivalen. Vi gider ikke mere ballade, siger Frederik Lassen.

- Ja, vi vil gerne vise, at der er potentiale i "ungerne", supplerer Simone Pinderup, der også er med ombord i "Ølkutteren".

Simone og Frederik får selskab af flere andre, der alle enten bor eller har boet og gået i skole i Sdr. Vissing. Oliver Sørensen, Andre Jensen, Nicklas Due, Andreas Due, Mikkel Nygaard, Frederik Kjær, Bjarne Bak "Bakgear" og August Johansen er også en del af slænget, der er med til at gøre Mosstock lidt mere festlig og mere ungdomsvenlig.

Ikke mindst prøver de ihærdigt at få flere til at besøge Mosstock:

- Vi har været meget aktive på Facebook for at gøre opmærksom på Mosstock, og vi har fribilletter, som vi deler ud til lokale unge. På den måde prøver vi at skaffe flere gæster til festivalen, fortæller Frederik Lassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce