Annonce
Brædstrup Avis

En munter fodbold-fan blev årets idrætsleder

"Clemme" står der på Lars Clemmensens trøje fra Brædstrup Idrætsforening (BIF). At klubben er på kælenavn med Lars Clemmensen er ikke så mærkeligt. Den 47-årige fodbold-entusiast har været med BIF lige siden 2007. Foto: Peter Hald
Lars Clemmensen fra Brædstrup Idrætsforening er en af de ildjæle, der holder ved. Det indebragte ham en pris som årets idrætsleder.
Annonce

Brædstrup: Lars Clemmensen fra Brædstrup Idrætsforening, der for nylig fik Horsens Folkeblads pris som årets idrætsleder, begyndte sin mangeårige indsats som ildsjæl i BIF på en lidt hovedkulds måde:

- Jeg blev nærmest smidt ind i det. Tilbage i 2007 ville en af vores drenge gerne begynde at spille fodbold, men BIF manglede trænere, og så spurgte de, om jeg ville være træner. "Det kan du sagtens finde ud af", mente de, fortæller Lars Clemmensen.

Det frivillige arbejde bed sig fast, og i 2012 afløste Lars Clemmensen den navnkundige Frits Kristoffersen som leder af ungdomsafdelingen. Her i 2020 er den 47-årige Lars Clemmensen stadig en af de aktive ledere i BIF. Han er ikke længere ungdomsformand, men til gengæld står han i spidsen for noget helt nyt, nemlig fodbold-fitness for kvinder.

- De er nogle gæve damer lige fra 18 til 47 år, fortæller han

Fodbold-fitness omfatter udendørs boldøvelser, og det er blevet ret populært. Det nye tiltag har også resulteret i, at BIF har fået et damefodboldhold. I forvejen var pigefodbolden vokset kraftigt, så der nu er over 100 piger, der spiller fodbold i klubben.

BIF har mange forskellige afdelinger lige fra gymnastik til badminton, volleyball, basketball, E-sport, cykling og selvfølgelig fodbold for drenge og piger, mænd og damer. Det er sidstnævnte sportsgren, Lars Clemmensen hælder til.

- Jeg elsker fodbold. Og jeg har den holdning, at sport skal være sjovt. Man skal selvfølgelig også spille for at vinde, men det sociale har stor betydning - og man lærer bedst, når noget er sjovt, understreger Lars Clemmensen.

Han er meget glad for prisen som årets idrætsleder - og også overrasket:

- Den havde jeg ikke lige set komme. Men det er skønt med sådan en pris - meget motiverende, siger han.

Prisen blev delt ud 4. februar ved den store uddeling af årets idrætspriser i Horsens Kommune.

Jeg har den holdning, at sport skal være sjovt.

Lars Clemmensen

Annonce

Ryggen sagde stop

Ud over sine mange år i BIF er Lars Clemmensen også på andre måder et kendt ansigt i Brædstrup, og han er en af dem, man sjældent spørger forgæves. For et par år siden sprang han således til som julemands-afløser ved den store juletræsfest på Stationspladsen.

Han er kendt som en munter og humoristisk mand, men han har oplevet modgang. For nogle år siden kom han alvorligt til skade med sin ryg. Han var dengang butikschef i Fakta og skulle løfte noget tungt, men det gik galt. En nerve i ryggen kom i klemme, og det satte sig som en permanent skade.

- Jo, jeg har været nede og vende, men her er det så, at jeg er meget glad for, at jeg kom med i BIF. Det er nogle gode folk. Jeg er meget taknemmelig over, hvordan jeg blev modtaget i klubben, understreger han.

Takket være flexjob-ordningen er Lars Clemmensen igen på arbejdsmarkedet. Han er flexjobber i hustruen Jette Clemmensens klinik Brædstrup & Tørring Tandteknik.

Alt i alt trives Lars Clemmensen godt i Brædstrup, og han agter at fortsætte i BIF i mange år endnu.

Han mangler heller ikke ideer til nye tiltag i klubben.

- Måske kunne det være noget med fodbold-fitness for herrer, foreslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Klub støtter klub

Brædstrup Avis

Her er de nye menighedsråd

Annonce