Annonce
Brædstrup Avis

Endelig gang i aktiviteterne: Er det Danmarks største sandkasse?

Arbejdet med at etablere den såkaldte aktivitetspark i udkanten af Folkeparken i Brædstrup begyndte lørdag formiddag. Foto: Morten Pape
En lang række frivillige var lørdag i sidste uge trukket i arbejdstøjet i Brædstrup. Nu skyder aktivitetspark op.
Annonce

Brædstrup: Det var som at se løver i bur blive fodret.

Det var ikke råt kød, der blev kastet over hegnet til den nedlagte tennisbane, men derimod kolde øl og sodavand, og modtagerne var ikke løver men medlemmer af Rotary Brædstrup, der fik en velfortjent pause efter flere timers fysisk arbejde med skovle og river.

Efter en lang forberedelsesfase og diverse forhindringer gik startskuddet lørdag 31. oktober til Brædstrup Aktivitetspark.

Den gamle og nu nedlagte tennisbane nummer fem blev i løbet af formiddagen omdannet til en stor sandkasse, og det var medlemmer af Rotary Brædstrup, der stod for netop den del, mens andre af byens foreninger vil tage sig af andre dele af aktivitetsparken.

Uden mand og drikke...... Der blev kastet drikkevarer ind til de arbejdende i den store sandkasse. Foto: Morten Pape

Thomas Schmidt er initiativtager til det omfattende projekt, og han gik rundt med det store overblik og en meget tilfreds mine.

- Jeg ved ikke, om det er Danmarks største sandkasse, men vi skal da have undersøgt, om den kan gøre sig fortjent til den titel, sagde han.

I alt 160 kubikmeter sand blev kørt ind på tennisbanen, hvor det blev jævnet ud.

Jette Clemmensen og Preben Jensen var trukket i arbejdstøjet. De er begge medlem af Rotary Brædstrup.

- Det er jo sådan, at hvis man vil opnå noget i de lokale samfund, er man nødt til selv at gøre en indsats, sagde Preben Jensen, og Jette Clemmensen nikkede.

- Jeg synes, det giver sådan lidt et kick, at man kan få lov til at være med til sådan et projekt som det her, sagde hun.

Annonce

Vil have en trold

Formand for Brædstrup Lokalråd, Kim Bach Hansen, glædede sig over initiativet, der rummer meget mere end en sandkasse.

- Det er oplagt, at den lokale dagpleje kan bruge den store sandkasse, men det er ikke kun de helt lokale, der kan få glæde af det her. Vi håber, at vi også kan tiltrække folk fra de store omegnsbyer og på den måde være med til at gøre Brædstrup mere attraktiv i forhold til for eksempel bosætning, sagde formanden, der også havde planer om en ekstra attraktion.


Vi håber, at vi også kan tiltrække folk fra de store omegnsbyer og på den måde være med til at gøre Brædstrup mere attraktiv i forhold til for eksempel bosætning,

Kim Bach Hansen, Brædstrup Lokalråd


160 kubikmeter sand blev formiddagen igennem kørt ind på den gamle tennisbane. Foto: Morten Pape

- Vi kunne godt tænke os en kæmpetrold, som man har haft på Langelinje i Horsens. Den er jo blevet pillet ned, men lige nu arbejder vi på, om vi også kan få sådan en til aktivitetsparken. Vi arbejder på at lave noget crowdfunding (økonomisk indsamling typisk via internettet, red.), der skal kunne finansiere det, fortalte Kim Bach Hansen

Styregruppen bag aktivitetsparken indledte dagen med et møde, hvorefter de sammen med Kim Bach Hansen satte spaderne i jorden for symbolsk at markere, at projektet nu er skudt i gang.

- Der er mange praktiske ting, vi slet ikke har taget stilling til endnu. Det kommer efterhånden, understregede Thomas Schmidt.

På et stort areal bagved sandkassen er der opstillet en lang række skilte, hvor man kan se billeder af de aktiviteter, der skal opstilles i den kommende tid.

De mange aktiviteter og redskaber bliver snarest stillet op. Hvor tingene skal stå, er markeret på en lang række skilte. Foto: Morten Pape

- Vi begynder snarest at opstille redskaberne, der er ved at blive lavet hos Norna Playgrounds. De er snart færdige, og så kan vi gå i gang, fortalte Thomas Schmidt.

Han understregede, at der stadig mangler sponsorer til fem af de planlagte aktiviteter.

-  Det, vi arbejder med i første omgang, er aktiviteter for børn og lidt større børn. I det næste budget for 2021 bliver der et område for voksne. Hele ideen i det her er, at det skal være for alle aldre, sagde Thomas Schmidt.

Arbejdet med at etablere den såkaldte aktivitetspark i udkanten af Folkeparken i Brædstrup begyndte lørdag formiddag. Foto: Morten Pape
Kort over den nye aktivitetspark i Brædstrup. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Lasse vil bringe gaver ud

Annonce