Annonce
Brædstrup Avis

Energibundt med æstetisk sans starter nyt firma

Heidi Daugaard er sprunget ud som iværksætter i Brædstrup. Hun har netop startet firmaet Karmen.dk, hvor det handler om indretning med smukke ting. Foto: Peter Hald
Skønheden skal frem i vindueskarmen, mener Heidi Daugaard fra Brædstrup der står bag firmaet Karmen.dk
Annonce

Brædstrup: Det er ikke lige meget, hvad man har stående i vindueskarme eller på borde og reoler. Det ved Heidi Daugaard fra Brædstrup alt om. Hun har for nylig startet et ret usædvanligt firma kaldet Karmen.dk, og det handler netop om vindueskarme - men også meget andet og mere.

Meget kort fortalt, så er Heidi Daugaard specialist i at udvælge vaser, lamper, krukker, skulpturer eller plantepynt, der tager sig godt ud. Men det handler ikke kun om at sælge - det handler ligeså meget om at rådgive.

- Alle fortjener noget smukt at se på, og jeg fandt på firmaet her, fordi jeg holder meget af at indrette og finde smukke og spændende ting. Jeg har været i gang en månedstid, men efter nytår begynder jeg at tage ud til kunder og hjælpe dem med at indrette og finde de rigtige ting, fortæller Heidi Daugaard.


Alle ejer noget, der betyder noget for dem.

Heidi Daugaard


Hun er allerede så småt begyndt med denne form for rådgivning. For nylig var hun besøg i et hus, der skulle sælges, og her hjælp hun husejeren med at placere og finde genstande og anbringe dem, hvor effekten var bedst. På den måde blev hussalget hjulpet lidt på gled.

Annonce

Ikke smagsdommer

Smag og behag er som bekendt forskellig, og Heidi Daugaard understreger, at hun ikke skal være smagsdommer.

- Alle ejer noget, der betyder noget for dem, og det er ikke mine behov og meninger, der skal fremhæves - det handler om, at kunden skal være lykkelig, siger hun.

46-årige Heidi Daugaard er en stor fan af Brædstrup, hvor hun har boet det meste af sit liv. Hun synes, at byen har masser af liv og sjæl, og hun fryder sig over, at der er kommet godt gang i udviklingen af byen. En udvikling, som hun selv har haft indflydelse på, da hun en overgang var med i Brædstrup Lokalråd.

Heidi Daugaard er skrap til at finde eksotiske ting. Her står hun med en asiatisk skulptur. Foto: Peter Hald

- Jeg er bare så glad for Brædstrup, og det er min ambition at bruge mere af min arbejdstid her i byen, understreger hun.

Heidi Daugaard er uddannet socialpædagog, og det er også som socialpædagog, at hun stadig bruger de fleste af sine arbejdstimer, da hun er tilknyttet to institutioner i henholdsvis Juelsminde og Stouby. Men som inkarneret Brædstrup-borger vil hun gerne ofre mere af sin energi i Brædstrup:

- Jeg er 46 år, og det er nu, at jeg skal sadle om. Jeg har altid holdt meget af at indrette, så det var logisk for mig at starte et firma som Karmen.dk. Og det er jo her i Brædstrup, at jeg har mine rødder, understreger hun.

Ud over det nye firma har Heidi Daugaard også taget hul på en coach-uddannelse, som spiller godt sammen med firmaet og hendes baggrund som socialpædagog.

- Man kan jo roligt sige, at jeg er vant til at tale med mennesker, siger hun lunt.

Annonce

Historisk lokale

Apropos rødder har Heidi Daugaard fundet et både historisk og unikt lokale til sin lille virksomhed.

Hun har indrettet showroom og lager i elektriker Julsgaards gamle kontor, der ligger bag cykelforretningen Fri Bikeshop på Bredgade. Faktisk var cykelforretningen engang elektriker-forretning, og det gamle kontor er der stadig... nærmest uændret siden halvtresserne:

Heidi Daugaard har indrettet showroom i elektriker Julsgaards gamle kontor, der er som en lille tidslomme fra halvtressene. Foto: Peter Hald

Det er som en lille tidslomme med panelvægge af brunt træ og gammeldags reoler og borde, og der er ingen tvivl om, at Heidi Daugaard holder meget af lokalet, der har været hendes svigerfars og svigermors gamle kontor.

Nu er der ikke elektriske dimser mere, men derimod vaser, små skulpturer, lamper og pynt, og her kan kunderne komme ud og se tingene efter forudgående aftale.

Ellers er det hovedsageligt på Facebook, at man finder Karmen.dk, og det er i øvrigt den lokale webmaster Tina Kortbæk Jensen, der er mester bag opsætningen af siden.

- Tina Kortbæk Jensen og Malene Hermann har hjulpet mig godt i gang - Tina med Facebook og Malene med at få styr på bogholderiet. Desuden har jeg et samarbejde med Valentin og Blomst om friske blomster, fortæller Heidi Daugaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Lasse vil bringe gaver ud

Annonce