Annonce
Brædstrup Avis

Far til tre og travl butiksejer - og en meget glad mand: Jeg har fundet min plads i livet, siger Lasse Jakobsen

En vigtig del af arbejdet i Lasse Jakobsens Sportigan-butik er påtrykning af logoer til sportstøj og anden form for beklædning til foreninger og firmaer. Takket være en kraftig varmepresser kan Lasse Jakobsen og hans kolleger selv sætte logoer på store partier af sportstøj og firmatøj. Foto: Peter Hald
Sportigan i Brædstrup runder de 15 år, og butikken er blevet leverandør til både mange idrætsforeninger og firmaer.

Brædstrup: Lasse Jakobsen er trods sine kun 36 år allerede en yderst erfaren butiksejer. I 15 år har han drevet sin butik Sportigan på Bredgade i Brædstrup, og han ser med fornøjelse frem til mange flere år. Han er nemlig en af de butiksejere, der går på arbejde med højt humør:

- Jeg har en sund forretning, en sund familie og et sundt hoved, siger han muntert.

Lasse Jakobsen har travlt for tiden. Han bruger blandt andet mange timer ved butikkens varmepresser, der kan presse bogstaver og logoer på idræts-tøj og firmatøj.

Annonce

- Det er virkelig en gren af vores virksomhed, der er vokset meget. Nu kan vi selv trykke logoer på tøjet, og der er en stor efterspørgsel fra mange klubber - både i Brædstrup, men også Them, Østbirk, Rask Mølle, Nim og mange flere byer. Desuden har mange firmaer fået øje på, at vi kan udføre denne service hurtigt og smidigt. Vi har blandt andet leveret tøj til Velux, Magasin og Yousee, siger Lasse Jakobsen.

Der er ofte tale om meget store sendinger tøj. For eksempel skal Sportigan levere hele 500 sæt fodboldtøj til Brædstrup IF, og der er lignende ordrer i bogen. Det kræver en del timer ved varmepresseren.

- De fleste af vores formiddage er øremærket arbejdet for klubberne, fortæller Lasse Jakobsen.

- Klubberne og foreningerne er meget loyale, og det er vi meget taknemmelige for. De brænder for deres arbejde, ligesom vi brænder for vores butik, understreger han.

Lasse Jakobsen (til højre) runder nu de 15 år med sin Sportigan-butik på Bredgade i Brædstrup. Førstemanden Markus Toft har været med lige siden, han begyndte som elev for seks år siden. Foto: Peter Hald

Han er ikke alene i butikken. Førstemanden er den 24-årige Markus Toft, der har arbejdet i Sportigan, lige siden han begyndte som elev for seks år siden.

- Markus er meget vellidt i Brædstrup, og han har et godt netværk - blandt andet fordi han er livredder i svømmeklubben, fortæller den stolte chef.

Også to ungarbejdere har deres gang i butikken. Sofie på 17 fra Klovborg og 14-årige Mikkel fra Brædstrup arbejder flere gange om ugen.

Gode naboer

Alle har nok at se til, for ligesom de øvrige butikker i byen kan også Sportigan mærke, at der er sket noget godt med Brædstrup:

- Brædstrup fremstår mere attraktiv end nogensinde før. Med nye butikker, nye cafeer og restauranter er der jo noget at komme efter, og det giver nye kunder. For eksempel er det en stor fordel for os, at vi ligger så tæt på den nye slagterforretning Slagter Laursen. Når kunderne har købt kød hos slagteren, så smutter mange af dem også ind til os og køber sportstøj eller fodtøj. Blandt andet kan jeg konstatere, at vi får flere og flere kunder fra Lund. Det er faktisk nemmere for dem at handle ind i Brædstrup end i Horsens, for her er der både et stort udvalg og parkering lige uden for butikkerne, forklarer Lasse Jakobsen.


Brædstrup fremstår mere attraktiv end nogensinde før.

Lasse Jakobsen

Han mener derfor, at Brædstrup har fremtiden for sig:

- Byen har et stort potentiale. Det er ikke tilfældigt, at Brædstrup for nylig fik kåret hele to vinderbutikker ud af 23 på landsplan. Butikkerne her i byen har faguddannet personale, vi lægger vægt på god service, og vi kender vores kunder, understreger Lasse Jakobsen.

- Jeg synes virkelig, at jeg har fundet min plads i livet her i Sportigan. Jeg arbejder med noget, jeg godt kan lide, jeg gaber ikke over mere, end jeg kan overskue, og jeg er tæt på familien, siger Sportigan-indehaveren, der er far til tre børn.

Annonce

En hektisk weekend

Lasse Jakobsen markerer sin butiks 15 års fødselsdag i april, og faktisk er det mere end 15 år, han kan fejre.

Som barn brugte han nemlig de fleste eftermiddage i sin fars sportsbutik Ole J. Sport på Bredgade, og allerede som 22-årig blev han chef for sin egen butik, da Erik Olesen, den tidligere indehaver af Din Tøjmand, ringede til den unge Lasse Jakobsen og spurgte, om han ville stå for en ny sportsforretning i byen. Det ville Lasse godt, og så gik det ellers derudad.

Og der er blevet knoklet. Ikke mindst en hektisk oktober-weekend for otte år siden, da Sportigan-butikken flyttede i større lokaler fra nummer 4 (hvor ejendomsmægler Linda Riis har til huse i dag) og op til den tidligere Zjoos-skobutik på Bredgade 12, hvor Sportigan ligger nu.

Flytningen krævede hårdt arbejde, men tidligt mandag morgen måtte arbejdet med butikken vige til fordel for en lille ny. Lasse Jakobsen og hustruen Anja blev nemlig forældre igen, da deres dreng nummer to kom til verden på sygehuset i Horsens.

Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrup Kultursamvirke deler penge ud

Annonce
Brædstrup Avis

Ældre Sagen tager på tur til Løgumkloster og Gram Slot

Annonce
Brædstrup Avis

Loppemarked og havensdag søger udstillere

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Løbeklub jubler over rekordløb til Den Genfundne Bro: Det er vores største succes nogensinde

Brædstrup Avis

Hidsige traktorer trak godt 2000 gæster til landsby

Brædstrup Avis

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Brædstrup Avis

Mor til teenagere og byrådsmedlem vil hjælpe unge med at skabe mere tryghed i nattelivet

Brædstrup Avis

Kun én gudstjeneste

Brædstrup Avis

Ildsjæle har været med til at tænde lys i andre menneskers liv - nu har de været gift i 60 år

Brædstrup Avis

Horsensegnens Kulturfestival for 5. gang i Østbirkhallen

Brædstrup Avis

Havetur til mange smukke haver

Brædstrup Avis

Udvalg siger ja til planer om 22 nye boliger: Det gjorde vi med et smil på læben, for det har byen arbejdet for i lang tid

Brædstrup Avis

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Annonce