Annonce
Brædstrup Avis

Farligt for børn: Nu er ny løsning for mere sikker skolevej på bordet

En del af det nye byprojekt er, at Dommerhaven skal åbnes op og indrettes til alle aldersgrupper. Samtidig skal parken åbnes op mod byen til Nørregade. Arkivfoto: Henrik C. Sandvad
Den første løsning til at sikre skolevejen for børnene i den nordlige del af Brædstrup kunne ikke lade sig gøre. Så nu arbejder Brædstrup Lokalråd og Horsens Kommune på en ny løsning, der skal gøre vejen til skole mere sikker for børnene.

Brædstrup: Sidste sommer blev de mange nye forbedringer af udearealerne i Brædstrup fejret ved stor folkefest i forbindelse med Musik i Gaden. Her blev det markeret at de største projekter under områdefornyelsen som ungdomspladsen, Folkeparken, Banestien og Banetorvet stod færdig.

Siden har det været stille omkring byens områdefornyelse, som løber året ud, men der arbejdes stadig i kulisserne på det sidste projekt omkring hovedgaden og Dommertorvet, oplyser formanden for Brædstrup Lokalråd.

Her er det især sikringen af skolevejen for børnene fra parcelhuskvartererne i den nordlige del af Brædstrup, som har det største fokus.

Annonce

- Vi er i øjeblikket i dialog med Horsens Kommune omkring områdefornyelse af Dommertorvet. Vores absolutte største prioritet var at få etableret en ny, sikker skolevej over Nørregade og etablering af en sti bag Bredgade ned til Brædstrup Skole. Det har desværre ikke kunnet lade sig gøre, så nu prøver vi at skabe en mere sikker skolevej på en anden vis. I stedet arbejder vi på en ensretning af Vestergade på strækningen fra Nørregade til Rådhusgade. Det vil gøre vejen mere sikker for skolebørnene, så det er den idé, vi i øjeblikket drøfter med kommunen, siger Frants Arboe.

Løft til Dommerhaven

Formanden oplyser, at Brædstrup Lokalråd holder møde med Horsens Kommune 11. maj, hvor han forventer, at der kommer et oplæg til at gøre skolevejen mere sikker for børnene i den nordlige del af byen. Samtidig skulle der også komme skitser for, hvordan parken foran Tinghuset, Dommerhaven, kan åbnes op mod Nørregade. Det var nemlig en del af borgernes ønsker i forbindelse med områdefornyelsen

- Dommerhaven er en hyggelig lille park, som de færreste nok lægger mærke til, fordi der kun er en lille åbning ud mod Dommertorvet og Nørregade. Derfor vil vi gerne have parken åbent mere op med det formål, at folk vil benytte parken noget mere. Parken må gerne indrettes, så der bliver plads til ophold til forskellige aldersgrupper, plads til leg og en ny og bedre belysning. Det er i hvertfald det, vi ønsker os, siger Frants Arboe.

Lokalrådsformand Frants Arboe har stadig mange gode forslag fra byens borgere til at udvikle Brædstrup endnu mere, og det arbejde slutter ikke med områdefornyelsen, påpeger Frants Arboe. Arkivfoto: Peter Hald
Annonce

Pengekassen er snart tom

Brædstrup fik i 2018 18 mio. kr. til forskønnelse af byens torve og pladser, og projektet omkring Dommertorvet er det sidste projekt i byfornyelsen, som efter planen skal stå færdig inden årets udgang.

- Desværre er pengene ved at slippe op, men selvom det er ved at være slut med bevillingen, så er der stadig ting tilbage, som vi gerne vil diskutere med kommunen. Det er ikke sådan, at alle ting er løst med områdefornyelsen. Vi har stadig masser af ideer og forslag til, hvordan vi skal udvikle vores by. Så det vil vi hele tiden være i dialog med kommunen om, siger Frants Arboe.

Han mener, at byen på sigt også kunne trænge til, at gaderne Søndergade og Nørregade bliver moderniseret.

- Nu er Bredgade sat i stand, men det er jo ikke den eneste vej i midtbyen, som har brug for en modernisering. Vi ser derfor gerne, at både Søndergade og Nørregade kommer op i samme stand som Bredgade. Det vil give midtbyen er rigtigt stort løft, og være med til at gøre byen mere attraktiv, siger Frants Arboe.

Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrup Kultursamvirke deler penge ud

Annonce
Brædstrup Avis

Ældre Sagen tager på tur til Løgumkloster og Gram Slot

Annonce
Brædstrup Avis

Loppemarked og havensdag søger udstillere

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Løbeklub jubler over rekordløb til Den Genfundne Bro: Det er vores største succes nogensinde

Brædstrup Avis

Hidsige traktorer trak godt 2000 gæster til landsby

Brædstrup Avis

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Brædstrup Avis

Mor til teenagere og byrådsmedlem vil hjælpe unge med at skabe mere tryghed i nattelivet

Brædstrup Avis

Kun én gudstjeneste

Brædstrup Avis

Ildsjæle har været med til at tænde lys i andre menneskers liv - nu har de været gift i 60 år

Brædstrup Avis

Horsensegnens Kulturfestival for 5. gang i Østbirkhallen

Brædstrup Avis

Havetur til mange smukke haver

Brædstrup Avis

Udvalg siger ja til planer om 22 nye boliger: Det gjorde vi med et smil på læben, for det har byen arbejdet for i lang tid

Brædstrup Avis

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Annonce