Annonce
Brædstrup Avis

Farvel til parcelhuset efter 48 år: Keld og Jonna flytter til Sønderhaven

Keld og Jonna Pedersen har som nogle af de allerførste fået udleveret deres nøgle til lejligheden i Sønderhaven. Foto: Peter Hald
Ægtepar skifter parcelhus ud med en lejlighed i den nye bebyggelse Sønderhaven i Brædstrup.

Brædstrup: Ægteparret Keld og Jonna Pedersen har nu fået en nøgle til deres nye lejlighed i bebyggelsen Sønderhaven i Brædstrup. Og den lille metalgenstand er et symbol på en stor ændring i ægteparrets liv.

I hele 48 år har de boet i et parcelhus på Rønneallé i Brædstrup, men om få dage skifter de parcelhuset ud med en lejlighed i bofællesskabet i Sønderhaven.

- Vi glæder os - det bliver spændende, men også lidt vemodigt. Der er mange følelser, der løber gennem hovedet, siger Jonna Pedersen, mens hun kigger ud af stuevinduet i sin nye lejlighed.

Deres gamle hus er allerede solgt, men først med overtagelse den 1. april, så parret har god tid til at få flytningen og det hele til at falde på plads.

- Der er meget, der skal sorteres. Vi går fra 150 kvadratmeter til 80. Jeg har allerede sendt de første 200 bøger til genbrug, fortæller Jonna Pedersen med et smil.

Annonce

Glæder sig til vicevært

Jonna og Keld Pedersen er begge 77 år, og de glæder sig begge to til at få en vicevært, der kan tage sig af alt det praktiske.

- Vi bliver jo ikke yngre, og jeg ser frem til at slippe for havearbejdet og snerydningen, siger Keld Pedersen.

- Placeringen af Sønderhaven har også været vigtig for os. Vi kommer til at bo tæt på skoven og Folkeparken, og der er ikke ret langt op til bymidten. Desuden kan vi godt lide konceptet med solceller, der leverer strøm til husene, og det er smart med parkeringskælderen, så der ikke holder en masse biler blandt husene, understreger han.

Ægteparret har været med lige fra starten, da de første tanker om et bofællesskab opstod i Brædstrup i 2018. Senere blev ideen om et bofællesskab "adopteret" af Peja Ejendomme, der lancerede projektet Sønderhaven i 2019. Og de 26 lejligheder i bofællesskabet bliver en del af de i alt 77 lejligheder i hele komplekset.

Det er en stor ting at sige farvel til et hus efter 48 år, så Jonna og Keld Pedersen bearbejder en masse følelser i øjeblikket. Foto: Peter Hald

Alle de 26 lejligheder i bofællesskabet er lejet ud, og resten af de 77 lejligheder vil blive fyldt op i løbet af året. Langt de fleste er allerede reserveret.

- Vi kommer til at bo på en byggeplads i et års tid, men det vidste vi jo godt i forvejen - det er vi forberedt på, siger Jonna Pedersen.

Annonce

Forventninger skal afstemmes

Corona-epidemien og restriktionerne har betydet, at det ikke i den senere tid har været muligt at afholde fællesmøder blandt de kommende beboere.

- Vi har jo endnu ikke haft mulighed for at lære hinanden at kende, siger Keld Pedersen.

- Forhåbentlig kan vi beboere snart mødes. Vi kommer alle med forskellige forventninger, så det bliver vigtigt, at vi får afstemt de forventninger. Vi kan alle bidrage med noget, og vi må løfte i flok, understreger Jonna Pedersen.

Parret glæder sig rigtig meget til at kunne tage fælleshuset i brug. Sønderhaven får et stort fælleshus, hvor der kan holdes fester, sammenkomster og møder, og hvor der også bliver to gæstelejligheder.


Nu kommer der et generationsskifte.

Jonna Pedersen


Jonna og Keld Pedersen har fulgt Brædstrups udvikling tæt i alle årene, de har boet her. Keld har tidligere været forvaltningschef på rådhuset i Brædstrup, og Jonna har været lægesekretær, og gennem mange år var hun bestyrelsesmedlem af Brædstrup Kunstforening, så de har begge levet et aktivt liv i byen.

- Der er jo sket en helt vild udvikling i Brædstrup, og nu kommer der et generationsskifte. Der kommer en masse yngre mennesker til fra Horsens og Aarhus, og faktisk er det et ungt par fra Aarhus, der har købt vores hus, fortæller Jonna Pedersen.

Keld Pedersen har allerede gang i tommestokken. Nu kommer hele processen med at finde ud af, hvor billeder og møbler skal placeres, Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Ny kunderådgiver

Brædstrup Avis

Genbrugshallerne åbner igen

Brædstrup Avis

Regionen lukker testcenter

Annonce