Annonce
Brædstrup Avis

Fest i den gamle park: Bakkelandets Byfest ved at være på plads

Helle Pørtner Voldby (til venstre) og Jonna Wolter Due Andersen er med til at planlægge Bakkelandets Byfest. Nu har de programmet klar. Foto: Peter Hald
Annonce

Brædstrup: Seks travle borgere fra Brædstrup har i de senere måneder haft travlt med at koordinere og planlægge en stor fest - og de har de sådan set stadig. Der er tale om Helle Pørtner Voldby, Anders Olesen, Allan Kåstrup, Søren Rasmussen og Søren Jørgensen og Jonna Wolter Due Andersen, der er tovholdere for den store Bakkelandets Byfest, der skal finde sted i Folkeparken i Brædstrup lørdag 25. maj. En begivenhed, der bliver talt meget om i Brædstrup.

Byfesten vil byde på masser af musik og masser af underholdning både for børn og voksne.

Ideen om byfesten begyndte at spire allerede sidste år, og siden har planlægningen taget fart. Nu er man kommet så langt, at det meste af programmet er på plads - og nu begynder billetsalget. Online-salget er startet via byfest.sky.dk, og i uge 8 begynder billetsalget i en række butikker: Din Tøjmand, Bakkelandets Legetøj og i Brædstruphallens Cafeteria.

Det bliver en af årets største lokale kulturbegivenheder, så Kultursamvirket i Brædstrup har givet tilsagn om at støtte arrangementet - det samme har Brædstrup Humanitær Forening.

- Styregruppen bag byfesten oplever også et positivt engagement fra Horsens kommune, som viser at de vil arrangementet. Kommunen har allerede givet en forhåndstilkendegivelse om støtte via puljen for borgerintierede projekter, oplyser Helle Pørtner Voldby.

Bakkelandets Byfest

Bakkelandets Byfest finder sted lørdag 25. maj i Folkeparken i Brædstrup.Første afdeling er en børnefestival fra klokken 9.30 til 14.00. Der er gratis adgang til børnefestivalen.

Her kan man blandt andet opleve Danse Bedste, showet Musiklegepladsen, Gunkading, trylleshow, danseshop La Cour og en Youtube-kendis (eller X-factor ditto). Desuden står DcH Brædstrup for hundeshow i løbet af dagen.

For de voksne varer festen fra klokken 14.30 til 02.00.

Man lægger ud med buffet og musik i det store spisetelt fra kl. 14.30.

Fra kl. 17 til 24 spiller Shubi.dk, Gasoglim, Nougat Trio og DAD Jam, og fra kl. 24 til 02.00 er der diskotek i teltet.

Der er billetter i to kategorier - almindelig billet til 150 kroner (billetten koster 250 kr., hvis man køber den i indgangen) og madbillet til 350 kroner. Der er billetsalg fra byfest.sky.dk.

Fra uge 8 er der fysiske billetter hos Bakkelandets Legetøj, Din Tøjmand og Brædstruphallens Cafeteria.

Man kan løbende følge med i planlægningen ved at følge Bakkelandets Byfest på Facebook.

Har man henvendelser og spørgsmål, vil man deltage som forening eller har lyst til at hjælpe, kan man maile til bakkelandetsbyfest@gmail.com eller ringe på tlf. 60623200

Annonce

To afdelinger

Bakkelandets Byfest er delt op i to afdelinger. Først en børnefestival, der varer fra klokken 9.30 til 14.00 - og derefter festen for de voksne, hvor man begynder klokken 14.30 og fortsætter frem til klokken 02.

Børnefestivalen er Jonna Wolter Due Andersen værtinde for. Hun havde sidste år arrangeret en tilsvarende børnefestival i parken, og nu gentages succesen.

Der bliver mange former for underholdning, og den første del er lagt an på mindre børn. Efter middagstid begynder der at komme indslag for større børn. Der vanker blandt andet trylleshow og hundeshow med DcH og ikke mindst en "kendis-overraskelse".

Jonna Wolter Due Andersen kan ikke løfte sløret helt for denne overraskelse, men det bliver enten en Youtube-kendis eller en kendis fra X-Factor.

Den gennemgående figur i børnefestivalen er "Danse Bedste" - alias Jane Bruun, der binder løjerne sammen.

Den voksne del af Bakkelandets Byfest begynder med buffet og hygge i det store spisetelt, hvor musikeren Henrik Bolding spiller. Fra klokken 17 og frem til 24 er der levende musik med fire bands - Shubi.dk, Gasoglim, Nougat Trio og DAD Jam. Fra midnat og frem til klokken 02 er der diskotek i teltet.

Annonce

Få alle med

- Byfesten handler om at skabe sammenhængskraft, så der bliver også mange muligheder for, at de lokale foreninger og firmaer kan være med og tage del i byfesten. Vi opfordrer også skoler, børnehave og dagpleje til at komme på besøg, og vi opfordrer firmaer til at invitere medarbejdere med, siger Helle Pørtner Voldby.

Hun er meget spændt på, hvor mange der dukker op:

- Mange i byen har længe efterlyst sådan en byfest, så nu er det med at komme op af sofaen og vise flaget - ellers bliver der måske ikke noget næste år. Det gælder om at samle venner og naboer og få dem med, siger Helle Pørtner Voldby.

Det er faktisk tanken, at Bakkelandets Byfest skal være en årligt tilbagevendende begivenhed - og datoen 25. maj er lagt med stor omhu, så man ikke ramler sammen med større festivaler og andre begivenheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Senioridræt starter sæsonen

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce