Annonce
Brædstrup Avis

Folk myldrede ud i naturen i ferien: Den Genfundne Bro var et efterårshit

Den Genfundne Bro har trukket masser af besøgene i efterårsferien, og folk er kommet langvejsfra for at nyde naturområdet ved Gudenåen og blive klogere på et stykke dansk kulturhistorie. Arkivfoto: VisitHorsens
Den Genfundne Bro haft flere hundrede besøgende hver dag i efterårsferien. Det erfarer VisitHorsens' turistambassadører, der for første gang i år har været ude og snakke med turister og lokale besøgende.

Gammelstrup: Frisk luft, masser af plads og interesse for broens særlige historie. Det er, ifølge turistambassadør ved VisitHorsens, Birgit Kjærsig Bækgaard, de tre faktorer, der trækker besøgende til Den Genfundne Bro ved Brædstrup.

I hele efterårsferien har turistambassadørerne observeret fulde parkeringspladser ved Vestbirkvej, samt en konstant tilstrømning af hele familier med flere generationer, der samles ved broen og områdets picnicområder med tæpper, termokander og frokost.

- Historien omkring broen er fantastisk, og folk vil gerne vide mere. Dem, jeg har snakket med, er blandt andet kommet helt fra Haderslev, Randers, Odense, Roskilde, Esbjerg og Varde - og flere har været her før. De fleste er på ferie i området, og er nysgerrige på at vide mere om stedet herude. Derudover er her skønt, for man mærker slet ikke coronaens tilstedeværelse - folk kan nyde den friske luft og den smukke natur uden bekymring, for her er jo god plads til alle, siger Birgit Kjærsig Bækgaard i en pressemeddelelse.

Godt udflugtsmål

De besøgende er enige i Birgits udsagn. 71-årige pensionist Steen Kongsted Rasmussen fra Slagelse var i sidste uge på ferie i Juelsminde med sine børn og børnebørn, men det forhindrede ham ikke i at tage en tur ud og se den gamle jernbanebro.

Naturen, friskl luft og broens særlige historie er, hvad der trækker besøgende til Den Genfundne Bro ved Brædstrup ifølge turistambassadør ved VisitHorsens, Birgit Kjærsig Bækgaard. Foto: VisitHorsens

Steen Kongsted Rasmussen har før besøgt Den Genfundne Bro med sin kone for år tilbage, men nu skulle hele familien med, og se den historiske attraktion. For ham er corona ikke en hindring for at holde ferie i området.

- Det er ikke godt med covid-19, og vi skal da heller ikke til udlandet foreløbigt, men her er jo også så dejligt i Danmark. Det er så fint og velbevaret herude, og området er jo skønt. Det er en stor oplevelse, siger Steen Kongsted Rasmussen

Annonce

Frivilligheden sat på pause

Normalt er VisitHorsens' frivillig-korps, kaldet turistambassadørerne, ude blandt turister og Horsens-borgere flere gange i løbet af året og især i sommer-sæsonen.


Historien omkring broen er fantastisk, og folk vil gerne vide mere.

Birgit Kjærsig Bækgaard, turistambassadør


Her har man tit kunne spotte dem, især ved Kuben på Søndergade, i deres letgenkendelige t-shirts med et stort "i" på brystet - klar til at guide gæster mod oplevelser i hele kommunen.

Men på grund af corona-epedemien har turistambassadørerne slet ikke været ude i marken i 2020. Sidst VisitHorsens sendte ambassadørerne ud, var i efterårsferien sidste år.

Frivilligheden har derfor været sat på pause, men i efterårsferien, så VisitHorsens en mulighed for at sende turistambassadørerne ud i marken igen til Den Genfundne Bro.

- Med handsker og sprit har vi sikret os, at vores frivillige har de bedst mulige rammer til både at kunne følge gældende corona-retningslinjer - men også kunne hygge sig og give gæsterne en god oplevelse, siger direktør i VisitHorsens og Turistsamarbejdet Kystlandet, Helle Berthold Rosenberg.

Selvom fremtiden er usikker, satser VisitHorsens på, at turistambassadørerne vil være mere aktive i 2021, så både lokale og besøgende kan få glæde af deres store viden om Horsens-områdets mange oplevelser.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Powerpull udskydes til 2022

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce