Annonce
Brædstrup Avis

Folketingets formand klar til cykeldyst: Spinningløb skal holde liv i byens hjertestartere

Jørgen Sloth Frandsen (t.v) og Jens Frederik Jensen fra Lions Brædstrup håber på, at der vil blive cyklet mange penge ind til foreningen, når der igen arrangeres spinningløb til Musik i Gaden. Foto: Henrik C. Sandvad
Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, er med, når Lions Brædstrup holder stort spinningløb til byfesten lørdag 21. august. I år vil overskuddet gå til at holde liv i byens mange hjertestartere, men også humanitære formål lokalt samt i udlandet.

Brædstrup: Årets store begivenhed i Brædstrup finder sted lørdag 21. august, når der både holdes Musik i Gaden og indvielsesfest for byens mange nye tiltag i byfornyelsen på samme tid.

Traditionen tro stiller Lions Brædstrup op til Musik i Gaden med spinningløb, hvor kendte politikere og lokale foreningsfolk har tegnet sponsorkontakter for at dyste internt i en god sags tjeneste.

Det er sjette gang siden 2015, at Lions Brædstrup arrangerer spinningløbet, som plejer at være en velbesøgt begivenhed under Musik i Gaden. Det er imidlertid to år siden, at løbet sidst har været afholdt, da corona-epidemien lukkede for gadefesten sidste år. Derfor er det også kærkomment for Lions Brædstrup, at spinningløbet nu er tilbage.

Annonce

- Vi holder jo to årlige arrangementer, som giver os lidt penge i kassen. Det ene er vores bankospil på Pejsegården i marts, og det andet er spinningløbet, og de er begge to blevet aflyst en gang hver. Det kan vi godt mærke. I 2019 fik vi 70.000 kroner i overskud fra spinningløbet, og det håber vi naturligvis, at vi kan matche i år, siger Jørgen Sloth Frandsen, præsident i Lions Brædstrup.

Kendte i sjov dyst

Spinningløbet får plads på det nye Banetorv sammen med Musik i Gaden, og i år får løbet igen besøg af Folketingets formand Henrik Dam Kristensen (S), som stiller op sammen med en række lokale politikere i form af Bo Skov Johansen, Ellen T. Schmidt, Martin Ravn og Jakob Bille.

Overskuddet fra spinningløbet skal i år blandt andet gå til at holde liv i Brædstrup-områdets seks hjertestartere. De er sat op ved Sparekassen Kronjylland, Hotel Pejsegården, Addit Forsamlingshus, Hårup Metal, Åstruplund Vandværk og Træden Forsamlingshus. Foto: Henrik C. Sandvad

Derudover deltager den Brædstrup-fødte superligadommer Mads-Kristoffer Kristoffersen, den nye formand for Brædstrup IF, Thomas Jensen, og lokale cykelryttere fra Brædstrup Cykelklub også i spinningløbet.

- Der plejer at være en god intern konkurrence imellem deltagerne, og det gør det også lidt sjovt for publikum at se på, siger Jens Frederik Jensen fra Lions Brædstrup.

Annonce

Cykler for hjertestartere

I år vil overskuddet fra spinningløbet blandt andet gå til at holde liv de seks hjertestartere, som er placeret i Brædstrup og de omkringliggende byer i postnummer 8740. Det koster årligt 15.000 kr. at holde gang i hjertestarterne med service og forsikringer, og de penge skal gerne cykles hjem til den lokale Lions-afdeling.

- Vi kan se, at vores hjertestartere bliver brugt én til to gange om året, og så er det vigtigt, at de fungerer, når der er brug for dem. Det er dog ikke gratis at holde dem i drift, så derfor håber vi, at vi får cyklet nogle penge ind, siger Jørgen Sloth Frandsen, som også er formand for hjerterstarter-udvalget i Lions Brædstrup.

Lions Brædstrup skal dog ikke bruge alle pengene til hjertestartere. Hvert år støtter Lions også 10 familier i Brædstrup-området med julehjælp, miniprojekter i ulande, aktivitetsparken i Brædstrup og et musikarrangement på byens plejehjem samt andre almennyttige og humanitære formål både lokalt og i udlandet.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Biograf-succes langt ude på landet: Klovborg Kino har klaret sig i 25 år og fortsætter med de samme ejere

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrup Genbrug fejrede 40 år

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Peter trækker i trøjen: Han skal være feltpræst i Irak

Brædstrup Avis

Oplev Firgårde-fundene og jernalderlivet på tæt hold

Brædstrup Avis

Mylder i kirken: En ekstra omgang med baby-salmesang

Brædstrup Avis

Hæder til spejderleder: Fik pris for mange års indsats

Brædstrup Avis

Nissernes afskedsparade: Star Me fejrer den sidste overdådige juleudstilling før lukning

Brædstrup Avis

Fra penge til kød: Bankfilial blev forvandlet til slagterbutik

Brædstrup Avis

Hygge med hestekræfter: Traktortræk i oktober

Brædstrup Avis

Lykkecup med glitter og glæde

Brædstrup Avis

Jodle Birges søn sang til efterårsfest på Klovenhøj

Brædstrup Avis

Pernille låser døren: Blomstergården sadlede helt om

Brædstrup Avis

Kultursamvirke er klar til at dele penge ud

Brædstrup Avis

Kunstværksted på biblioteket: Tre professionelle kunstnere fortæller om deres kunst

Brædstrup Avis

Hospitalsklovne til årsmøde i støtteforening

Brædstrup Avis

Lars Rohde viser cobra-kunst på Tinghuset

Brædstrup Avis

Vellykket kick-off for Business Brædstrup

Brædstrup Avis

Bakkelandets Folkedansere er klar igen

Brædstrup Avis

Værested for psykisk syge fejrede flytning: Gnisten bor nu under biblioteket

Brædstrup Avis

Så kom der ild i pejsen: Pejseshow ramte plet på humor og musik, og publikum var med

Brædstrup Avis

Sådan rengør du bedst dine sko

Brædstrup Avis

Sådan slipper du af med hvepsene i haven

Brædstrup Avis

Huller og plak: Undgå en bakteriekrise i munden

Annonce