Annonce
Brædstrup Avis

Foredrag om Einsteins relativitetsteori

Albert Einsteins relativitetsteori har betydet meget for videnskaben - især inden for astronomi og atomfysik. Her er Einstein i gang med en ligning i 1931. Arkivfoto
Annonce

Brædstrup/Voervadsbro: Einstein publicerede den 30. juni 1905 sin såkaldt specielle relativitetsteori og præsenterede dermed en teori, der siden er blevet undersøgt meget grundigt. Og på trods af mange fysikeres omhu med at teste teorien, er det endnu ikke lykkedes at finde fejl eller mangler i den.

Det er derfor en af de teorier, der har betydet mest for videnskaben, og nu kan borgerne i Brædstrup og Voervadsbro også stifte nærmere bekendtskab med den. Tirsdag 4. februar er det nemlig tid for et af de populære livestream-foredrag fra Aarhus Universitet, hvor fysiker Ulrik Uggerhøj vil fortælle om Einsteins relativitetsteori.

I foredraget vil man ved hjælp af simple animationer få indsigt i nogle af den specielle relativitetsteoris mest overraskende konklusioner: At tid, længde og samtidighed ikke er absolutte begreber, men afhænger af bevægelsen af den person der beskriver de fysiske størrelser. Man får også forklaret Einsteins berømte ligning, E = mc2.

Foredraget livestreames til Hotel Pejsegården i Brædstrup og til Det Lille Røgeri i Voervadsbro tirsdag 4. februar fra klokken 19 til 21 - man skal møde op senest klokken 18.45. Der er gratis entré, og man møder bare op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Klub støtter klub

Brædstrup Avis

Her er de nye menighedsråd

Annonce