Annonce
Brædstrup Avis

Forskønnelse på vej til bypark: Gammel spejderhytte fjernes til fordel for ny toiletbygning

Den tomme spejderhytte i Folkeparken er forfaldet gennem årene. Nu bliver den fjernet og erstattet af en ny toiletbygning. Arkivfoto: Peter Hald
I første uge af januar begynder Horsens Kommune arbejdet med at fjerne den gamle spejderhytte i Folkeparken i Brædstrup.
Annonce

Brædstrup: De første små skridt til en ny og forskønnet Folkepark i Brædstrup går i gang lige i starten af de nye år.

Her vil Horsens Kommune nemlig begynde nedrivningen af den gamle spejderhytte, som har stået tom og ubrugt hen i nogle år.

I forbindelse med budgetforliget for 2020 blev det besluttet, at der skal etableres en toiletbygning i Folkeparken.

Samtidig har det vist sig svært for De Danske Spejdere at komme af med deres hytte i parken, som ikke længere tjener et formål for dem, og som har stået og forfaldet igennem de seneste par år.


Vi har haft en rigtig tæt og konstruktiv dialog med spejderne og lokalrådet om det fælles ønske dels om at få fjernet hytten og dels om at etablere en god toiletbygning til glæde for besøgende i parken.

Jens Friis-Pedersen, Horsens Kommune


Kommunen har derfor sammen med Brædstrup Lokalråd og De Danske Spejdere fundet en løsning på, hvordan man kan samarbejde om at slå to fluer med ét smæk, så spejderhytten i Folkeparken fjernes og erstattes af et offentligt toilet.

I den første uge af januar rives den gamle spejderhytte på Skovvejen 21A ned, og installationerne til el, vand og kloakering købes af Horsens Kommune. Kommunen vil så genbruge installationerne, når der senere opføres en ny toiletbygning. Det vil ske, når forskønnelsen af Folkeparken går i gang i løbet af foråret.

Annonce

God løsning for alle

Horsens Kommune finansierer samtidig nedrivningen af hytten, som forventes at tage cirka en uge.

- Folkeparken bliver brugt af rigtig mange, og den vil forhåbentlig blive endnu mere brugt, når vi er færdige med fornyelsen af parken. Vi er rigtig glade for det gode og engagerede samarbejde, som har været drivkraften til, at den bedst mulige løsning nu kan realiseres, siger Jens Friis-Pedersen, projektleder for områdefornyelsen i Brædstrup.

Hos De Danske Spejdere er kasserer og tovholder Stephan Lang godt tilfreds med, at spejderne nu får afhændet spejderhytten.

- Vi lukkede Brædstrup-gruppen for nogle år siden på grund af for lille tilgang af medlemmer. Siden har vi ikke haft noget at bruge hytten til. Samtidig står hytten på en lejet grund, så vi er glade for, at vi har fundet en god løsning, siger Stephan Lang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce