Annonce
Brædstrup Avis

Støtteforening skal gøre det lidt sjovere at gå i skole

Støtteforening for TTF hedder den nye forening, som vil hjælpe Tønning Træden Friskole med legeredskaber og andet sjov til skolens elever. Arkivfoto: Henrik C. Sandvad
En aktiv forælder har stablet en ny støtteforening på benene, som skal støtte børnene på Tønning Træden Friskole med alt fra legeredskaber til oplevelser.

Tønning-Træden: Støtteforeninger til skoler og friskoler popper op rundt om i landet i disse år, og i vinterferien fik Tønning Træden Friskole også sin helt egen støtteforening.

Den nye forening, som har fået navnet Støtteforening for TTF, er etableret af en aktiv forælder med børn på friskolen, Henrik Licht, og det sker lidt utraditionelt igennem en køb- og salgside på Facebook.

- Tanken er, at det er ligesom et stort loppemarked bare holdt på internettet. Her kan man sætte forskellige ting på siden, og så kan man donere en vis del af pengene eller alle pengene via Mobilepay til skolen. På den måde kan man også få ryddet op hjemme i gemmerne, fortæller initiativtageren.

Annonce

Alle kan være med

Den nye støtteforening er dugfrisk, så indtil nu er der blot 20 brugere tilmeldt Facebook-siden, og i øjeblikket er det kun Henrik Licht selv, der har sat ting til salg. Han håber dog, at salget vil tage fart, så der kan komme nogle penge i kassen til glæde for børnene på Tønning Træden Friskole.

- Det er klart, at hvis det ender ud med, at det kun er de samme fire personer, som handler med hinanden, så holder handelsplatformen ikke i lang tid. Men tingene skal lige løbes i gang, og hvis folk har lige så meget i gemmerne, som jeg har, så kan det hurtigt blive til noget. Man behøver heller ikke bo i området for at være med. Hvis man har noget til salg, kan man sagtens være med til at støtte skolen.

- Nu er det vanskeligt at sige, hvad det hele kan blive til. Men det kunne da være dejligt, hvis støtteforeningen kunne donere 25.000 kroner hvert år. Vi kan jo lige så godt være ambitiøse, siger Henrik Licht med et grin.

Annonce

En hjælpende hånd

Han valgte at tage initiativet til den nye støtteforening, fordi skolen har været nødt til at hæve skolepengene fra 1. april på grund af, at bestyrelsen i Tønning Træden Friskole forventer lidt færre børn i skolen i de kommende år.

- Det er ikke støtteforeningens opgave at redde skolen, og det har den egentlig heller ikke brug for. Jeg tænkte blot, at vi med støtteforeningen kunne vise en lille erkendtlighed til skolen og ikke mindst den frivillige bestyrelse, som lægger et kæmpe arbejde i at holde skolen kørende herude. Friskolen får måske ikke råd til både gynger og karruseller i den kommende tid, men kan vi hjælpe med f.eks. en gynge eller et klatretårn eller andet, der kan gøre det lidt sjovere for børnene at gå på skolen, så vil vi gerne være med til at støtte det, siger Henrik Licht.


Nu er det vanskeligt at sige, hvad det hele kan blive til. Men det kunne da være dejligt, hvis støtteforeningen kunne donere 25.000 kroner hvert år. Vi kan jo lige så godt være ambitiøse, siger

Henrik Licht, initativtager til Støtteforening for TTF


Annonce

Støtte på flere måder

Indtil videre kører støtteforeningen som en handelsplatform på Facebook, men initiativtageren vil ikke afvise, at foreningen med tiden omdannes til en rigtig forening med vedtægter, generalforsamlinger og medlemmer.

- Køb og salg-siden var en hurtig måde at komme i gang på, men er der bred opbakning til støtteforeningen, kan det godt være, at vi udvikler os til det, så vi også på den måde kan få lidt penge i kassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

BHK fandt lotteri-vinder

Annonce