Annonce
Brædstrup Avis

Fyrværkerisælger stopper efter 16 år: Vi slutter af med rekordsalg

Siden 2005 har familien Pedersen drevet Krudthuset på Hårupvej ved Brædstrup. Fra venstre er det storebror Henrik, far Laurids, mellemste krudtgale søn Anders, yngstemanden Søren og mor Charlotte i front. Arkivfoto: Martin Ravn
Brædstrup-områdets største fyrværkerisælger, Krudthuset, har valgt at lukke butikken ned efter 16 år. Nedlukningen kommer efter, at Krudthuset netop har oplevet sin bedste sæson nogensinde.

Brædstrup: Den sidste raket er solgt, og de sidste sjove hatte er røget over disken i Krudthuset på Hårupvej 12 syd for Brædstrup.

Efter 16 år med fyrværkerisalg har indehaveren af Krudthuset, Charlotte og Laurits Pedersen, valgt at lukke deres forretning.

- Det har været 16 rigtig gode år, og egentlig havde vi planlagt at fortsætte to-tre år endnu. Men Charlotte har i de seneste fem-seks år døjet med sit knæ, og sæsonen i år har været rigtig hård for hende. Derfor har vi så valgt at sige, at det var nok for denne gang, siger Laurits Pedersen.

Rekordsalg

Krudthuset på Hårupvej slutter imidlertid af med et brag. Dette års fyrværkerisalg slog nemlig alle rekorder. Det skyldes ikke mindst corona-nedlukninger, hvor Jem & Fix var lukket ned, og andre aktører som Thansen og Harald Nyborg var sat delvist ud af spillet, når det kom til salg af fyrværkeri.

- Det har været rekordsalg i år, så vi slutter af på toppen. Vi havde folk, der ringede fra Aarhus, Kolding og Herning, som ville høre, om vi havde krudt. Jeg tror, at cirka 30 procent af de kunder, vi solgte til, var nogen, vi ikke havde solgt til før. Så der har virkelig været stor efterspørgsel efter fyrværkeri, siger Laurits Pedersen.

Krudthuset blev etableret i 2005, året efter fyrværkeriulykken i Seest ved Kolding. Dengang var der stor politisk vilje til at få fyrværkerisalget ud af byerne, og det fik Charlotte og Laurits Pedersen til at prøve lykken med fyrværkerisalg fra deres ejendom på Hårupvej. Siden gik salget af nytårskrudt kun i vejret, og Krudthuset blev hurtigt Brædstrup-områdets største fyrværkerisælger.


Det er et stort arbejde at få op at stå, og vi har hvert år været nødt til at trække i en masse folk for at få det til at lykkes. Men det har også været sjovt.

Laurits Pedersen


Annonce

Interesserede købere

Fyrværkerisalget var en fritidsbeskæftigelse for de to ejere Charlotte og Laurits ved siden af deres fuldtidsjob i Tønning-Træden Børnehave og hos Palsgaard Spær, og Krudthuset har også involveret børn, svigerbørn og børnenes nærmeste venner.

- Det er et stort arbejde at få op at stå, og vi har hvert år været nødt til at trække i en masse folk for at få det til at lykkes. Men det har også været sjovt, siger Laurits Pedersen.

Krudthuset er nu tæt på at være afviklet. Det overskydende fyrværkeri bliver leveret tilbage til leverandørerne inden 15. januar, og ejerne er nu i dialog med en fyrværkerisælger fra Egtved omkring salg af alle festartiklerne.

Derudover har en person fra Brædstrup-egnen henvendt sig omkring muligheden for at købe både navn, kasseapparat og hjemmeside med den hensigt at starte et nyt fyrværkerisalg op nær Brædstrup.

- Men hvordan det ender ud, ved jeg af gode grunde ikke endnu, siger Laurits Pedersen.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Powerpull udskydes til 2022

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce