Annonce
Brædstrup Avis

Gårdbutikken Torvehallen har indført selvbetjening

Inge Kunz har som sædvanlig turbo på. Men hun har aflastet sig selv en smule ved at indrette selvbetjenings-afdelingen "Torvetutten" gårdbutikken i Sdr. Vissing. Foto: Peter Hald
Inge Kunz har fuld tryk på Torvehallen og sin bed & breakfast Toften, og nu er også "Torvetutten" med selvbetjening kommet til.
Annonce

Sdr. Vissing: Inge Kunz, indehaver af Torvehallen i Sdr. Vissing, kan se frem til en sommer med mange hjemlige turister, og det kan få positiv betydning for omsætningen. Hun kan allerede nu se, at hendes bed & breakfast B & B Toften lige bag butikken er efterspurgt:

- Der er en god booking af værelser. Nogle uger er allerede optaget, så man skal altid huske at ringe, hvis man vil have et værelse, siger Inge Kunz, der har drevet Torvehallen i godt 10 år.

De første år lå Torvehallen i Voervadsbro, men i 2013 flyttede butikken til Sdr. Vissing, da Inge Kunz året forinden havde købt byens tidligere plejecenter på Toftegårdsvej og indrettet det til bed & breakfast. Ved at samle aktiviteterne på én matrikel kunne Inge Kunz spare en hel del kørsel frem og tilbage.

Stedet er blevet kendt blandt mange turister, og der er allerede en hel del vandrere og cyklister i området. 15. juni begynder kano-sæsonen, hvor Inge Kunz har et samarbejde med Tørring Kanofart, og det giver yderligere travlhed.

- Sommeren er selvfølgelig den travleste tid, men selv om vinteren er nogle af værelserne i B & B Toften optage af håndværkere, der arbejder i området, fortæller Inge Kunz.

Annonce

Ny afdeling med selvbetjening

I Torvehallen er der kommet en ny grøntsagsleverandør fra Ry til, men den største nyskabelse er, at Inge Kunz har indført selvbetjening, der betyder, at åbningstiden er udvidet kraftigt. Den nye selvbetjenings-funktion har fået navnet "Torvetutten" og fungerer på omtrent samme måde som en vejbod - nemlig ved at kunderne betaler med Mobilpay og tager deres varer selv.

"Torvetutten" er anbragt i entreen og er åben hver dag fra klokken 7 til 19. Der er varer på køl og frost, og der er også blomster og dekorationer. Det eneste, der ikke kan købes i "Torvetutten", er øl og vin.

Det kan man til gengæld i den betjente åbningstid i Torvehallen, der er fredag fra klokken 12 til 17.30 og lørdag-søndag fra klokken 8 til 16.

- "Torvetutten" er blevet en succes. Det har øget åbningstiden, og fordi det er selvbetjening, har det også givet mig noget mere frihed, lyder det fra den travle Inge Kunz, der driver sin virksomhed alene sammen med to medhjælpere.

Hun har stadig blomstermarker rundt omkring, men der er skåret ned på denne aktivitet, da hun nu kun har fire blomstermarker mod før 13.

- Jeg har beholdt de fire største blomstermarker, men solgt resten fra for at optimere mit tidsforbrug, da vi har så meget at lave i Sdr. Vissing, fortæller Inge Kunz.

Apropos sælge og optimere tidsforbrug, så har hun også sat sin gamle gård Klostergården til salg, og hun er flyttet til Sdr. Vissing.

Klostergården ligger omkring tre kilometer øst for Sdr. Vissing tæt på Gudenåen og Sukkertoppen, og det var her, at Inge Kunz oprindeligt begyndte at drive gårdbutik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Klub støtter klub

Brædstrup Avis

Her er de nye menighedsråd

Annonce