Annonce
Brædstrup Avis

Gårdmuseet Stjernholm gør klar til efteråret

Gårdmuseet Stjernholm i Nim har haft corona-lukket i foråret, men nu er museet åbent igen onsdage og søndage. Arkivfoto: Martin Ravn
Store Æbledag bliver den næste store aktivitet på gårdmuseet i Nim. Men der er åbent igen på onsdage og søndage.
Annonce

Nim: Gårdmuseet Stjernholm er ved at gøre klar til sensommer- og efterårs-sæsonen, der efter alt at dømme bliver noget mere aktiv end foråret og sommeren.

Corona-restriktionerne hidtil har begrænset gårdmuseets aktiviteter, men nu lysner det.

Gårdmuseet på Skanderborgvej 1 i Nim har nu åbent onsdage og søndage fra klokken 13 til 16, og det har allerede givet lidt besøg.

- Vi håber på flere gæster, for vi skulle jo gerne have nogle entré-indtægter, siger Kristian Iversen fra Stjernholms museumsudvalg.

Gårdmuseet venter dog med at lukke op for de helt store aktiviteter på grund af smitterisikoen.

Museet plejer at holde den såkaldte "levendegørelse" 16. august, men det arrangement er aflyst i år. Levendegørelsen, hvor folk er i gang med landlige sysler som i gamle dage, kan nemlig samle rigtig mange mennesker, og Stjernholms museumsudvalg tør ikke løbe nogen risiko:

- Vi holder fast i, at vi aflyser levendegørelsen. Der kan nemt risikere at komme mere end 100 gæster, og der kan jo være trangt i stuerne på gården. Desuden må vi erkende, at vi frivillige er i risikogruppen, da vi allesammen er oppe i årene, siger Kristian Iversen.

Store Æbledag finder sted søndag 27. september, og det bliver årets første større arrangement på Stjernholm. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Store Æbledag søndag 27. september bliver derfor sandsynligvis det næste store arrangement. Dagen byder på æble-relaterede aktiviteter såsom presning af saft og stegning af æbleringe, og det meste foregår udendørs.

Annonce

Klar med udstillinger

Stjernholm har alt klar til gæsterne. Der er kommet en ny udstilling i cafeen, hvor man kan se de gamle anskuelsestavler fra skolerne.

I staldbygningerne er der også udstillinger, der blandt andet handler om 100-års-jubilæet for genforeningen i Sønderjylland og sager fra den gamle Brædstrup kommune. Og som altid vil der være et væld af landbrugsredskaber, håndarbejde og i det hele taget masser af ting og sager fra gamle dage på landet.


Vi håber på flere gæster, for vi skulle jo gerne have lidt entré-indtægter

Kristian Iversen


Apropos gamle, så efterlyser de frivillige på Stjernholm flere kolleger.

- Det er længe siden, at vi har fået nye frivillige, og vi mangler folk. Vi er jo blevet ældre, det kan vi ikke løbe fra, siger Regnar Brønd fra museumsudvalget.

Han og Kristian Iversen understreger, at man har et herligt fællesskab på Stjernholm.

- Vi hygger os, det gør vi. Og så er det rart at tænke på, at vi laver noget, som andre værdsætter, siger Kristian Iversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Klub støtter klub

Brædstrup Avis

Her er de nye menighedsråd

Annonce