Annonce
Brædstrup Avis

Gammel park får et løft med både legeplads og sø

Den gamle scene i Folkeparken rives ned og flyttes op ad bakken. Herefter skal der etableres en sø i det fugtige område, hvor scenen plejede at stå. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Anlægsarbejdet med at forskønne Folkeparken i Brædstrup går nu i gang, og betyder blandt en ny legeplads, en sø og områder til vild natur.

Brædstrup: Den længe ventede forskønnelse af Folkeparken i Brædstrup går nu i gang. Anlægsarbejdet går i gang i denne uge, og parken vil efter planen stå færdig i slutningen af maj. Det oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har lyttet til borgernes ønsker og gjort rigtig meget ud af at skabe en park for alle i Brædstrup. Her bliver både plads til, at børnene kan lege og bevæge sig, mens vi også skaber opholdsområder med mulighed for at slappe af og nyde naturen, siger Jens Friis-Pedersen fra Horsens Kommune, der er projektleder for områdefornyelsen i Brædstrup.

I alt er der afsat lidt over 4,9 millioner kroner til arbejdet med Folkeparken. Det gør det blandt andet muligt at skabe en legeplads med klatrestativer og kæmpegynger, en ny toiletbygning, en ny indgang samt en rekreativ sø, som samtidig dræner parkens våde områder for vand.

Annonce

Mere liv i parken

Et af målene med forskønnelsen er at skabe mere liv i Folkeparken. Det skal etableringen af en ny hovedindgang fra Søndergade være med til at sikre, ligesom indgangen fra Rosengade får et løft.

- Ved at åbne parken op gør vi ikke kun naturen og det grønne mere synligt i hjertet af Brædstrup. Vi inviterer også folk ind i parken og videre ud i det grønne, hvilket forhåbentlig kan være med skabe mere liv og aktivitet, når parken står færdig i slutningen af foråret, siger Jens Friis-Pedersen.

Han oplyser, at der også er taget højde for biodiversiteten ved blandt andet at skabe en sø og et mindre område, hvor naturen kan vokse vildt.


Vi har lyttet til borgernes ønsker og gjort rigtig meget ud af at skabe en park for alle i Brædstrup.

Jens Friis-Pedersen, projektleder Horsens Kommune


Derudover er der også arbejdet med en stor variation i beplantningen, ligesom de få træer, der må fældes i forbindelse med arbejdet, placeres i skovbunden bagved parken til glæde for svampe, insekter og småfugle.

Annonce

Stier på kryds og tværs

Undervejs i arbejdet med Folkeparken har Brædstrups borgere haft mulighed for at give deres besyv med, og parkens endelige udformning er meget tro mod de ønsker, de er kommet med. I det hele taget har samarbejdet med lokalsamfundet været vægtet højt.

- Sideløbende med arbejdet i Folkeparken arbejder frivillige kræfter på den nye aktivitetspark, hvor der bliver plads til bevægelse og motion. Det har været vigtig for os at sikre en god forbindelse mellem de to områder og projekter, som spiller godt op mod hinanden, siger Jens Friis-Pedersen.

Sådan vil den nye Folkepark tage sig ud, når den står færdig til maj. Her vil der både være plads til ophold og leg. Kort: Land+

Ud over forbindelse til aktivitetsparken etableres der nye stier i Folkeparken, så det bliver lettere at bevæge sig rundt mellem alle de nye aktivitets- og opholdsområder.

Mens arbejdet står på, forsøges det så vidt muligt at holde enkelte adgange og områder i parken tilgængelige, så anlægsarbejdet generer mindst muligt. Dog vil det være nødvendigt løbende at spærre dele af parken af.

Ved indgangen vil der blive placeret skilte, hvor man kan se, hvordan den nye park kommer til at se ud, hvilke dele af parken der er åbne, og hvilke der er lukkede undervejs i anlægsperioden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

BHK fandt lotteri-vinder

Annonce