Annonce
Brædstrup Avis

God start for nyt gåfællesskab

Vejret var på alle måder perfekt, da det nye gåfællesskab i Tønning og Træden gik deres første vandretur onsdag aften. Privatfoto: Lissy Jørgensen
Annonce

Træden: Onsdag 19. august var der opstart på et nyt gåfællesskab i Tønning og Træden, og det nye vandrende fællesskab er kommet godt fra start.

Det melder den lokale gåvært, Henning Kjempenes. Starten gik fra Træden Forsamlingshus, og her var seks mænd og kvinder med ude og gå en times tid i bakkelandet omkring landsbyen.

- Jeg kom ikke til at stå ved forsamlingshuset alene, så jeg er meget tilfreds med, at der var seks personer, der tog udfordringen op og gik med første gang. Jeg håber selvfølgelig, at der er flere, som får lyst til at gå med. Gåfællesskabet henvender sig især til dem, der ønsker at komme i gang med motion eller er i gang med genoptræning, men alle er selvfølgelig velkommen, siger Henning Kjempenes.


- Det er ikke et spørgsmål, om vi skal gå eller ej. Oplægget er, at vi vil gå turene uanset, om det regner eller blæser, så det er kun et spørgsmål om påklædning.

Henning Kjempenes, gåvært


Det er Horsens Kommune, DGI Sydøstjylland og Bevæg dig for livet - Løb og Gang, der står bag de nye gåfællesskaber. Gåfællesskaberne skal være med til at nå Bevæg dig for livet-visionsaftalen mellem Horsens Kommune og idrætsorganisationerne DIF og DGI fra 2019. Her er målet at få 10.000 flere borgere til at bevæge sig inden 2025.

Annonce

Går hele året

I Træden vil der i fremtiden arrangeres gåture i gåfællesskabet onsdage fra Træden Forsamlingshus fra klokken 19.30 - 20.30. Gåturene holdes uanset vejr eller sæson, melder den lokale gåvært.

- Det er ikke et spørgsmål, om vi skal gå eller ej. Oplægget er, at vi vil gå turene uanset, om det regner eller blæser, så det er kun et spørgsmål om påklædning, siger Henning Kjempenes.

Gåfællesskabet i Tønning og Træden bliver højst sandsynlig ikke det eneste i Brædstrup-området. Ifølge DGI Sydøstjylland arbejdes der i øjeblikket på at etablere nye gåfællesskaber i både Brædstrup, Sdr. Vissing og Voervadsbro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Her er de nye menighedsråd

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

På sporet af Emma Gad

Annonce