Annonce
Brædstrup Avis

Guldsmed med til at designe Den Genfundne Bro-smykke

Guldsmed Susanne Bagge står her med en æske med et par eksemplarer af bro-smykket. Hun er begyndt at sælge det fra sine forretninger i Brædstrup og Tørring. Foto: Peter Hald
Guldsmed Susanne Bagge fra Brædstrup er klar med et ganske særligt smykke. Det forestiller Den Genfundne Bro.
Annonce

Brædstrup: Guldsmed Susanne Bagge, der driver forretningen "Ure-Guld-Sølv v/Susanne Bagge" på Bredgade 38, har nu været med til at udvikle et ganske usædvanligt smykke med et meget lokalt præg.

Smykket forestiller nemlig den kendte turistattraktion Den Genfundne Bro ved Gammelstrup mellem Tønning og Vestbirk.

Og selv om broen er stor og fremstillet af jern, så er smykket noget mere håndterligt og af sølv i stedet for jern.

Smykket har form som en lille rund ring, og inden i ringen er der udformet et relief af broen.

Bro-smykket fremstilles i samarbejde med firmaet Christina Jewelry, der leverer kæderne og står for det endelige design.

- Firmaet har en serie med temaet "vores by", og vi ville gerne komme med en idé, der både passede til Brædstrup og Tørring, hvor vi også har en butik. Vi kom op med, at det skulle være noget med Gudenåen, og så var det oplagt med Den Genfundne Bro... den kender de fleste jo, fortæller Susanne Bagge, der selv lavede skitsen til smykket.

Den Genfundne Bro er et ekstremt populært udflugtsmål, så det er ikke så mærkeligt, at det nye smykke er slået godt an:

- Jeg har solgt adskillige. Bare i onsdag solgte jeg seks eksemplarer, fortæller Susanne Bagge.

Bro-smykket fås både i en sølv-udgave og en forgyldt udgave. Det er tænkt som vedhæng til en halskæde. Foto: Clara Fryland Filtenborg

Den 54-årige guldsmed havde 25 års jubilæum i forretningen i Brædstrup i 2017, og hun udvidede samme år sin virksomhed ved at overtage broderens forretning i Tørring. Her kan Den Genfundne Bro-smykket også købes. Sølvudgaven koster 249 kroner og den forgyldte version 299 kroner.

Susanne Bagge afviser ikke, at hun kan finde på at være med til at lancere flere smykker med lokale motiver. Det må tiden vise.

Men der kommer andre usædvanlige smykker, bare af en helt anden slags:

- Nu lancere vi også Disney-smykker med for eksempel Mickey Mouse eller Frozen-prinsesserne som motiv. Men det er jo en helt anden boldgade, siger hun muntert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce