Annonce
Brædstrup Avis

Hårdt corona-år for forsamlingshus: Nu melder folk sig ind for at støtte byens samlingssted

Bestyrelsen i Nim Borgerforening har været nødt til at udsætte renoveringen af byens forsamlingshus, indtil økonomien i huset er kommet på fode igen. Arkivfoto: Henrik C. Sandvad
Efter et år med kun få lejeindtægter er økonomien presset i Nim Forsamlingshus. Det fik den lokale borgerforening til at komme med et opråb om at støtte byens forsamlingshus, og nu melder folk sig ind som sjældent set før.

Nim: Der blev ikke holdt mange store fester i 2020, og det kan også mærkes i Nim Forsamlingshus.

Efter et corona-år med kun ganske få lejeindtægter er økonomien i det lokale forsamlingshus presset, og det fik forleden bestyrelsen af Nim Borgerforening til at tage andre midler i brug for at få de lokale borgere til at støtte op om byens samlingssted. Efter et opråb på den lokale Facebook-gruppe om at støtte Nim Forsamlingshus har flere nu valgt at melde sig ind i borgerforeningen.

- Vi har næsten ikke haft nogen lejeindtægt af betydning i 2020, men de faste udgifter består jo. Så det har været et svært år for os som for mange andre. Vi tænkte derfor, det kunne være godt at booste medlemskaberne og på den måde få lidt midler til at betale regningerne, og det, må vi nok sige, er lykkedes rigtig godt, siger Martin Pedersen, formand for Nim Borgerforening.

Annonce

Støtte til aktiviteter

Facebook-opslaget har indtil nu giver over 25 nye medlemskaber, så der nu er over 60 medlemmer eller husstande i Nim Borgerforening.

- Det er det højeste antal, vi har haft i den tid, jeg kan huske. Vi er så glade for, at der er så mange, der støtter op i en svær tid. Og kan vi nå op på 100 medlemskaber, vil det være fantastisk, siger Martin Pedersen med et glimt i øjet.


Støtten betyder, at vi fortsat kan drive forsamlingshuset med diverse sociale aktiviteter.

Martin Pedersen, formand for Nim Borgerforening


Med et medlemskab til 150 kr. for en husstand erkender formanden, at det ikke er store penge i de mange nye medlemmer, men opbakningen har betydning for, hvilke arrangementer borgerforeningen kan lave, når samfundet engang åbner op.

- Støtten betyder, at vi fortsat kan drive forsamlingshuset med diverse sociale aktiviteter. Vi holder hvert år fastelavn, byfest, fælles spisninger, oktoberfest og juletræsfest, og vi vil jo også gerne have et levende forsamlingshus, når coronaen engang er forbi, siger Martin Pedersen.

Annonce

Renovering udskudt

Indtil videre har de manglende lejeindtægter betydet, at borgerforeningen har valgt at udskyde en renovering af forsamlingshusets toiletter, indtil huset igen kan åbne for konfirmationer og diverse fester. Projektet skulle være lavet i efteråret, men det er udskudt, indtil økonomien er kommet på fode igen ifølge formanden.

- Det er et stort ønske for os at få moderniseret toiletterne. I øjeblikket skal man ned ad en stejl trappe for at komme derned, og vi må erkende, at de også er af ældre dato. Vores mål er derfor at få toiletterne op på førstesalen, og de bliver mere tidssvarende. Det vil gøre huset yderligere attraktivt, og det vil også betyde flere lejeindtægter, siger Martin Pedersen.

Annonce

Forventer lille underskud

Han understreger, at forsamlingshuset på ingen måde er truet på grund af den pressede økonomi.

- Det er ikke sådan, at vi er ved at gå konkurs. Overhovedet ikke, men vi kommer nok ud af 2020 med et mindre minus. Det endelige tal kender vi ikke endnu, da vi endnu ikke har regnskabet klar for sidste år. Det har vi først til marts, hvor vi plejer at holde generalforsamling, lyder det fra borgerforeningens formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Ny kunderådgiver

Brædstrup Avis

Genbrugshallerne åbner igen

Brædstrup Avis

Regionen lukker testcenter

Annonce