Annonce
Brædstrup Avis

Hærværksmotorvejen er en dårlig forretning

Af Henning B. Carlsen, Hvedevænget 51, Brædstrup
Medl. af Hærvejsgruppen


I Brædstrup Avis den 13. januar plæderer venstremanden Kristian Pihl Lorentzen for en 'jysk parallemotorvej', også kaldet Hærvejsmotorvejen eller som humorister har døbt den: Hærværksmotorvejen.

Det er et monster, der helt overflødigt skal spolere en bred stribe natur og god landbrugsjord helt fra Hobro og til Haderslev, hvis ellers Pihl Lorentzen og hans meningsfæller får magt, som de har agt.

Behovet for uhyret finder de gæve venstrefolk hos diverse firmaer, der ønsker mere asfalt til deres godstransporter. Ja, ja, vis mig et firma, der ikke gerne vil have en motorvej lige op til hoveddøren. Det findes næppe og kan derfor ikke tages til indtægt for noget reelt behov.

Det, de gode asfalttilhængere plejer at argumentere med, er, at E45 er ved at 'sande til' i trafik. Det er for det første en sandhed med modifikationer. Jeg har selv kørt en del på nævnte motorvej på det seneste, og har selv i morgenmyldretiden ikke haft problemer med at komme frem.

For det andet løser mere asfalt ingen trafikale udfordringer, da alle undersøgelser og erfaringer nemlig samstemmende viser, at mere asfalt og bedre fremkommelighed bare skaber mere trafik. Det er altså skruen uden ende.

Tilhængernes andet hovedargument er, at en motorvej vil skabe vækst i Midtjylland. Men det aner de intet om, da der på europæisk plan overhovedet ingen undersøgelse findes om denne påståede sammenhæng.

Der findes nogle få danske undersøgelser, der tværtimod viser, at der ingen sammenhæng er. Det er altså en påstand grebet lige ud af luften, men den lyder jo besnærende. Hvilket nok også er meningen med at bruge den.

Den nyligt offentliggjorte vvm-rapport for den sydlige del af projektet viser, at det vil være en samfundsmæssig dårlig forretning. Det kan simpelthen ikke betale sig. Derudover vil det spolere en masse unik natur og jage mange mennesker fra hus og hjem og stavnsbinde mange andre til usælgelige huse langs støjmareridtet.

I løbet af foråret skal Folketinget tage stilling til vanviddet, og vi er da nogle, der tror på, at der på borgen trods corona, rigsretssager og hvad de gæve medlemmer ellers har at slås med, er så meget fornuft tilbage, at de siger nej til dette dødfødte projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Ny kunderådgiver

Brædstrup Avis

Genbrugshallerne åbner igen

Brædstrup Avis

Regionen lukker testcenter

Annonce