Annonce
Brædstrup Avis

Halloween-gyset er aflyst: Vi laver i stedet en coronavenlig halloween

Sidste år der gjort noget ekstra ud af halloween i Brædstrup. Omkring 20 af byens unge klædte sig ud som zombier og monstrer og gik rundt i Bredgade. I år må de unge nøjes med at lave Brædstrups mest uhyggelige græskar på grund af corona. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Den stigende coronasmitte og skærpede restriktioner har fået ungdomscaféen FreeZone i Brædstrup til at gå nye veje i fejringen af halloween. Det store optog sidste år er droppet til fordel for en græskar-konkurrence.

Brædstrup: Den nye ungdomscafé FreeZone i Brædstrup blev hurtig kendt vidt og bredt i byen, da den sidste halloween arrangerede et stor gyser-optog igennem hovedgaden i Brædstrup. Her indtog omkring 20 af byens unge gaderne udklædt og sminket som zombier og vampyrer for at skabe skræk og rædsel i gaderne.

Optoget blev noget af et tilløbsstykke, og der var et mylder af mennesker i midtbyen, som også benyttede sig af, at byens butikker holdt længe åbent.

Dette års udgave af halloween kommer imidlertid ikke til at stå mål med sidste års succes. Alle sejl var ellers sat ind for at lave et endnu bedre og større halloween i Brædstrup, men de planer er nu lagt i skuffen, så længe coronaen stadig hærger landet.

- Vi havde set frem til at lave et endnu større halloween, fordi folk var rigtig glade for sidste års optog. Vi ville gerne gøre halloween lidt mere stationær end et optog, fordi det er let at misse et optog, hvis man kommer 10 minutter for sent. Vores plan var derfor at lave et arrangement omkring Byhaven eller Folkeparken, men de planer må vi udsætte til næste år, hvor vi forhåbentlig kan samles i større forsamlinger igen, siger Simon Lindstrøm Jakobsen, leder af FreeZone.

Uhyggelige græskar

Ungdomscafeen har i stedet arrangeret en græskar-konkurrence for byens unge mellem 16 og 29 år, hvor det gælder om at lave Brædstrups mest uhyggelige græskar. Der er tilmelding på FreeZones facebookside frem til tirsdag 27. oktober, og vinderen offentliggøres lørdag 31. oktober klokken 20.

- Det var den løsning, vi var nødsaget til at gøre, når vi nu ikke kan være så mange sammen. Så på den måde bliver det et meget coronavenligt halloween i år, siger Simon Lindstrøm Jakobsen.


Vi havde set frem til at lave et endnu større halloween, fordi folk var rigtig glade for sidste års optog.

Simon Lindstrøm Jakobsen, leder af FreeZone


Annonce

Små aktiviteter i coronatid

Ungdomscaféen FreeZone arbejder på at skabe fællesskaber på tværs blandt byens unge, men det arbejde er for tiden vanskeliggjort af corona-restriktionerne. I FreeZone prøver man imidlertid at skabe små aktiviteter for byens unge, som kan gøres hver for sig eller i mindre grupper.

- Til december snakker vi om at lave noget med julebag eller flette julepynt, mens vi i marts vil prøve at lave en krea-uge, hvor de unge kan lære at hækle, strikke, binde blomster eller andet. Vi har også nogle planer for november, men her er vi lige nødt til at se, hvordan coronaen udvikler sig, før vi melder mere ud. I øjeblikket har vi lukket FreeZones lokaler, fordi de er for små til at have en gruppe unge på besøg. Så indtil nu har vi klaret os med nogle små walk 'n' talk arrangementer, så de unge ikke føler sig alene, siger Simon Lindstrøm Jakobsen.

Sidste års halloween-optog trak et mylder af mennesker i Bredgade, som også samtidig kunne udnytte, at byens butikker holdt længe åbent. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Powerpull udskydes til 2022

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce