Annonce
Brædstrup Avis

Har du forslag til den fysiske udvikling af Horsens Kommune?

Hvor skal der være nye boliger i Brædstrup og opland. Det er et af emnerne, når Horsens Kommune inviterer til digitale borgermøder om den nye kommuneplan. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Horsens Kommune inviterer alle interesserede til at komme med kommentarer til indholdet i en ny kommuneplan.

Horsens: Hvor skal vi lave nye bolig- og erhvervsområder? Hvor har vi mulighed for at plante nye skove? Og hvordan sikrer vi, at der er gode steder at mødes?

Det har Horsens Kommune givet sine bud på i forslaget til en ny kommuneplan, som Horsens Byråd nu har besluttet at spørge horsensianerne om.

- Vi har masser af bud på, hvad den nye kommuneplan skal indeholde f.eks. forslag til områder med skovrejsning. Vi har også bud på, hvor der kan bygges nye virksomheder, og hvordan vi sikrer en bæredygtig udvikling. Men vi vil også rigtig gerne høre, hvad horsensianerne mener. Er der f.eks. andre områder, vi skal inddrage i vores planlægning, eller hvad mener borgerne? Hvis man har lyst til at byde ind med gode forslag, er det nu, man har mulighed for det, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

Annonce

De store streger

Forslaget til den nye kommuneplan er fra den 4. maj 2021 til den 29. juni 2021 i høring. I denne periode er der rig mulighed for at blive klogere på, hvad kommuneplanen betyder for ens nærområde eller kommunen som helhed. Horsens Kommune afholder nemlig fem digitale borgermøder.

- Kommuneplanen er vigtig, fordi det er her, vi som byråd - sammen med alle, der bor i Horsens Kommune - tegner de store streger for, hvordan vi udvikler vores kommune i de kommende år. Det gælder både for selve Horsens, for alle vores skønne byer i oplandet og for alt det, der ligger derimellem. Jeg håber derfor, at rigtig mange vil deltage i den dialog, vi nu inviterer til, siger Peter Sørensen.

Kræver omtanke

Borgermøderne er arrangeret, så tre af dem handler om kommunen delt op i geografiske områder, mens de to øvrige er temamøder, der handler om hhv. "Den grønne og blå kommune" og "Den gode kommune at bo og drive erhverv i".

- I Horsens Kommune vokser vi fortsat, fordi flere borgere og virksomheder ønsker at flytte hertil. Det er dejligt, at flere vil være en del af vores fællesskab, men det stiller også krav til omtanke i den måde, vi planlægger den fysiske udvikling af vores kommune på. Det er en balancegang at finde plads til det hele, siger Peter Sørensen.

Annonce

Digitale borgermøder:

Tirsdag den 18. maj 2021 kl. 19.00 - 21.00: Mødet handler om det område, der dækker Brædstrup, Sdr. Vissing, Nim, Lund og Østbirk.

Onsdag den 26. maj 2021 kl. 19.00 - 21.00: Mødet handler om det område, der dækker Egebjerg, Gedved, Hovedgård og Søvind.

Mandag den 7. juni 2021 kl. 19.00 - 21.00: Mødet handler om det område, der dækker Horsens by, Hatting, Endelave og Sejet.

Tirsdag den 8. juni 2021 kl. 19.00 - 20.30: Temamøde om den grønne og blå kommune - Landskab, natur og friluftsliv.

Tirsdag den 15. juni 2021 kl. 19.00 - 20.30: Temamøde om den gode kommune at bo og drive erhverv i - Byudvikling, byvækst og byomdannelse.

Forslaget til den nye kommuneplan kan læses på www.horsens.dk/kommuneplan. Her kan man også læse mere om de fem borgermøder, og hvordan man deltager i dem.

Frem til den 4. maj kan interesserede se forslaget til den nye kommuneplan som pdf-fil, mens kommuneplanforslaget fra den 4. maj vil være tilgængeligt på hjemmesiden i en digital og mere brugervenlig udgave.

Høringssvar kan afgives fra den 4. maj 2021.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Nye bænke i tennisklubben

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Brygger Olsen besøger Fru Skov

Brædstrup Avis

Ingen kemi i Ring Sø

Erhverv

VVS-firma har fået en el-afdeling

Brædstrup Avis

Havekredsen rykker ud

Erhverv

Nannas neglesalon er kommet på landkortet

Annonce