Annonce
Brædstrup Avis

Her er 23.000 kvm jord til nye parcelhusgrunde sat til salg

Her er er 23.000 kvm nu sat til salg. Foto: Jens Amtoft
For at imødekomme den store efterspørgsel på byggegrunde sætter Horsens Kommune nu et til salg-skilt i jorden på et stort areal i Østbirk.

Østbirk: Efterspørgslen på byggegrunde i Østbirk er stor, og derfor sætter Horsens Kommune nu et areal på 23.000 kvm til nye parcelhusgrunde til salg.

Som tidligere beskrevet i Horsens Folkeblad blev det på byrådsmødet sidst i april besluttet, at kommunen købte omkring 40.000 kvm ubebygget jord ved Nybakken og Bakkedalen i Østbirk med henblik på, at der skal bygges parcelhuse, ældrevenlige boliger og familieboliger.

De 23.000 kvm ved Nybakken kommer til at ligge i forlængelse af det nuværende boligområde.

Annonce

Arealet er udbudt til salg til investorer eller byggefirmaer, der vil udstykke området og sælge det som parcelhusgrunde.

Indtil videre er der solgt 166 kommunale parcelhusgrunde i kommunen i år, og dermed har salget i år allerede overgået det samlede salg i 2020. Her blev der i alt solgt 156 parcelhusgrunde.

- Vi oplever stadig en stor interesse for parcelhusgrunde, og når vi sætter nye grunde til salg, bliver mange af dem solgt lynhurtigt. Det har vi i år bl.a. oplevet i Nørrestrand, hvor vi solgte 30 grunde på én dag. Efterfølgende er der solgt yderligere 16 grunde, så vi er altså oppe på at have solgt 46 grunde i Nørrestrand, hvor vi nu kun har to ledige tilbage, fortæller Mette Munk Lauritsen, bosætningsguide i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse.

Børnefamilier vælger Østbirk

Det areal, der nu bliver sat til salg, ligger i udkanten af Østbirk og tæt på natur og skov. Området er sat til salg pr. 11. november 2021, og fristen på at byde på arealet løber til den 16. december 2021 kl. 12.

Interessen for byggegrunde er spredt over hele Horsens Kommune.

- De grunde, der nu er på vej i Østbirk, egner sig rigtig godt til de købere, der gerne vil bo lidt uden for Horsens og være en del af et aktivt lokalområde med gode institutioner og skole. Samtidig har Østbirk butikker og egen sportshal, så der er masser af foreningsliv og sportsaktiviteter, og vi oplever, at rigtig mange børnefamilier flytter til Østbirk, forklarer Mette Munk Lauritsen.

De grunde, der nu er på vej i Østbirk, egner sig rigtig godt til de købere, der gerne vil bo lidt uden for Horsens og være en del af et aktivt lokalområde med gode institutioner og skole

Mette Munk Lauritsen

Området sættes til salg som en projektgrund, fordi statens anlægsloft sætter begrænsninger for, hvor mange penge kommunerne må bruge på anlægsprojekter, hvor byggemodning også hører under.

Købere, der er interesserede i at byde på det 23.000 kvm store areal, skal afgive et købstilbud samt lave en udstykningsplan for området.

Annonce
Brædstrup Avis

Vandværk lukker: Rensning af kulsyre i vandet vil blive for dyrt

Annonce
Brædstrup Avis

Små stemmer i kirkerummet

Annonce
Brædstrup Avis

Foredrag med Falkemanden fra ”Alene i Vildmarken”

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Lille folk-festival trodser corona og melder udsolgt på rekordtid: Det tyder på, at folk er glade for konceptet

Brædstrup Avis

Corona skabte kæledyrs-eksplosion: Travle dyrlæger ansætter ny kollega

Brædstrup Avis

Ny direktør for stort ejendomsselskab satser på bæredygtighed og mere byudvikling

Brædstrup Avis

Biograf-ejere gav aldrig op, men holder stadig filmfanen højt efter et kvart århundrede

Brædstrup Avis

Kom på Brædstrup Bibliotek og hør om de bedste bøger fra 2021

Brædstrup Avis

Nytårskoncert aflyst

Billund Ugeavis

ABC Lavpris vil dække kundernes behov for alle dagligvarer - den formel har fungeret i 40 år

Brædstrup Avis

Datastuen lukker ned til midten af januar

Brædstrup Avis

Søskendepar i mindeord om deres far: Han faldt pludselig om efter et langt og virksomt liv fyldt med arbejde og glade dage

Brædstrup Avis

Udeskole snart klar til elever: Vi kommer til at bruge den aktivt

Brædstrup Avis

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Annonce