Annonce
Brædstrup Avis

Hjælp til lejrturen: Grønne spejdere planter ny skov

Spejderleder René Hansen havde taget sine døtre Johanne på 11 og Helene på ni år med ud at plante træer, og der var opgaver til dem alle. Foto: Henrik C. Sandvad
12 grønne spejdere fra Brædstrup brugte lørdagen langt ude i skoven ved Grædstrup. Her var de i færd med at plante en ny skov, så de kan skaffe penge til at komme på en stor spejderlejr næste år.

Grædstrup: Friluftsliv og omsorg for naturen er en stor del af spejderlivet, og lørdag kunne De Grønne Spejdere i Brædstrup være med til at hjælpe en helt ny skov på vej.

Således var 12 spejdere i gang med målebånd og spader for at plante egetræer og douglas-gran for den økologiske skovproducent Fair Trees, som ligger ved Grædstrup. Der skulle i alt plantes 2000 planter på et område i skoven, som var faldet i stormen Bodil i december 2013.

Området har siden ligget brak, men nu var der tid til at plante nye træer.

Annonce

- Vi fik første gang hjælp af De Grønne Spejdere sidste år til at luge i vores juletræer. Når alt er økologisk er der mange opgaver, der skal klares med hænderne, og så er det dejligt, at spejderne er villige til at træde til. De står lidt for de samme værdier som os med det grønne, frisk luft og fællesskab, så derfor passer det fint med et samarbejde imellem os. Spejderne får så en overenskomstmæssig løn for det, så de kan tjene lidt penge til deres aktiviteter, siger Marianne Bols fra Fair Trees.

Marianne og Lars Bols fra Fair Trees stod for forsyningerne af både mad og drikke samt masser af små træer til spejderne. Foto: Henrik C. Sandvad

Fair Trees driver økologisk skovbrug, hvor virksomheden producerer små juletræsplanter til juletræsproducenterne med økologiske frø fra Kaukasus, træflis, træ til skovning og pyntegrønt.

Hygge i skoven

Selvom arbejdet med at plante træer godt kunne være lidt hårdt og til tider lidt kedeligt - ifølge spejder Helene Hansen på ni år - så gik de lokale spejdere frisk til opgaven. Det kunne imidlertid også være hyggeligt at bruge et par timer i skoven, mente storesøster Johanne Hansen på 11 år.

-Jeg synes ikke, det er så hårdt. Vi har det også sjovt, og så går vi også og snakker sammen, så det er egentlig ret hyggeligt, siger Johanne Hansen.


Fordelen ved den slags arbejde er, at vi får skabt nogle kontakter, som vi måske kan bruge, når vi skal lave andre aktiviteter for børnene.

René Hansen, spejderleder


Både Helene og Johanne var med deres far og spejderleder, René Hansen, med ude at plante træer. Ifølge ham skal indtægten fra skovarbejdet gå til en lejrtur næste år i Hedeland ved Roskilde. Men det er imidlertid ikke kun pengene, der driver de lokale spejdere.

Annonce

Måske vender vi tilbage

- Fordelen ved den slags arbejde er, at vi får skabt nogle kontakter, som vi måske kan bruge, når vi skal lave andre aktiviteter for børnene. Nu kender vi det her sted, og så kan det være, at vi kan komme ud og lave aktiviteter i skoven engang i fremtiden. Det kan måske også være sjovt at komme tilbage om nogle år, hvor vi kan sige til børnene, at den her skov har vi plantet. Så vi får mere ud af det end kun penge, siger René Hansen.

Fair Trees i Grædstrup har i alt 24 hektar skov, som er fordelt med tre hektar i planteskolen med juletræsplanter og 21 hektar økologisk skov, så det er nok næppe sidste gang, at De Grønne Spejdere i Brædstrup kommer ud og hjælper med arbejdet i skoven.

De Grønne Spejdere i Brædstrup er en blandet spejdergruppe, der er knyttet til to korps: De Grønne Pigespejdere og KFUM-Spejderne i Danmark.

De Grønne Spejdere i Brædstrup gik frisk til opgaven med at plante træer for skovproducenten Fair Trees ved Grædstrup. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Løb tør for doser: Vaccination uden tidsbestilling trak både 12- og 86-årige til

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Ensomheden skal drives væk: Ældre spiser sammen i Brædstrup

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Kommunen investerede i ny badesø, men giftige alger lukker søen igen og igen for badende

Brædstrup Avis

Kørelærer gennem 50 år er bekymret: Der er kommet 'klumper i systemet'

Brædstrup Avis

Natur-paradis blev mere frit: Køer, fugle og fisk trives i Klosterkær

Brædstrup Avis

Folkeparken fik et løft: Byen har fået et dejligt åndehul her

Brædstrup Avis

Lokalsamfund søger butiksleder: Nim skal bruge en ny købmand

Brædstrup Avis

Otte lokale foreninger fik ekstra penge

Brædstrup Avis

Få dine planter helskindet gennem ferien

Brædstrup Avis

Fire års forarbejde er tæt på deadline: Tre nye byporte skal på plads før stor fest

Brædstrup Avis

Skolestart? Øv trafiksikkerhed allerede i sommerferien

Brædstrup Avis

Munter butiksejer: Vi spiller hinanden stærke i Brædstrup

Brædstrup Avis

Turbo på seniorerne: Ældre Sagen er oppe i omdrejninger igen, men der mangler hænder

Brædstrup Avis

Snart bliver første spadestik taget til en dyr udvidelse af genbrugsplads: Pas på kø og ventetid de kommende måneder

Brædstrup Avis

Fest i gaderne: Forvandlet midtby fejres med musik og togkørsel

Brædstrup Avis

Plante-paradis slår dørene op: Fuchsia-Peter varmer op til Fuchsiaens Dag

Brædstrup Avis

Vær strategisk og spar på din vandregning

Brædstrup Avis

Kendt Brædstrup-borger bliver ny formand for lokalrådet

Brædstrup Avis

Nyt samlingspunkt på handelsgade: Selvstændige skaber et kreativt fællesskab

Brædstrup Avis

By har ligget i et sort mobilhul i årevis: Nu kommer der en 42 meter høj antennemast

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Brædstrup Avis

Eks-skoleleder siger farvel til friskole med tungt hjerte

Brædstrup Avis

Cykelryttere i gang igen

Annonce