Annonce
Brædstrup Avis

Hovedparten udsætter, enkelte fastholder datoer: Her er overblikket over konfirmationer i Horsens Provsti

Det er andet år i træk, at der er udsigt til udsatte konfirmationer. Også i 2020 var forårets konfirmationer berørt af coronafaren. Arkivfoto: Søren Gylling
Menighedsrådene i Horsens Provsti forholder sig forskelligt til årets konfirmationsdatoer i skyggen af coronapandemien.

Horsens: Et menighedsråd holder fast, et giver konfirmanderne valgfrihed, fire har udskudt til sensommeren og efteråret, og så er der de resterende menighedsråd, som har udskudt til maj og juni.

Sådan ligger landet, efter menighedsrådene i Horsens Provsti fredag har taget stilling til håndteringen af årets konfirmationer i skyggen af coronapandemien.

Her har hovedparten fundet, at det ikke er holdbart at holde fast i de oprindelige planer om at gennemføre konfirmationerne i det forår, som venter rundt om hjørnet.

- Det er de enkelte menighedsråd, som har stået med beslutningen, og her har de vendt og drejet situationen. Alle har sigtet efter, hvad de kan gøre, så det er mest sandsynligt, at konfirmationerne gennemføres, og konfirmanderne ikke skal opleve, at det først bliver rykket en gang og så en gang til, siger Annette Bennedsgaard, provst i Horsens Provsti.

Annonce

De fleste har valgt udsættelse

Hovedparten af menighedsrådene har skubbet konfirmationerne til ultimo maj og juni. Det gælder menighedsrådene i Torsted, Hatting, Sønderbro, Klostersogn, Vor Frelsers, Brædstrup, Tønning-Træden og Grædstrup-Sønder Vissing.

- Andre har skubbet det til sensommeren og efteråret ud fra tanken: "Hvad nu, hvis det ikke ser godt ud i maj og juni", siger Annette Bennedsgaard.


Vi synes ikke, at det er vores beslutning at aflyse konfirmationer, så vi har givet forældrene mulighed for at fastholde den dato, som allerede er aftalt.

Jesper Hyldahl, sognepræst i Tyrsted-Uth


Her er tale om menighedsrådene i Tamdrup, Voer Herred, Østbirk og Yding.

I Vær-Nebel har menighedsrådet besluttet at fastholde de oprindelige datoer og således gennemføre konfirmationer fra 2. til 9. maj.

Den beslutning bygger på erfaringer fra 2020, hvor konfirmationerne også var præget af corona. Det fortæller Torben Busk, menighedsrådsformand i Vær-Nebel.

- Vores konfirmationer ligger relativt sent, så af hensyn til konfirmander og forældre har vi valgt at fastholde, siger Torben Busk.

- Sidste år gennemførte vi konfirmationerne i en lang række mindre hold, og det forventer vi at kunne gøre igen. Hvis det viser sig, at det ikke kan lade sig gøre, er vores plan b at flytte konfirmationerne til efter sommerferien, siger menighedsrådsformanden.

Annonce

En fleksibel løsning

Den sidste model, som gennemføres i Tyrsted-Uth, bygger på en mere fleksibel løsning.

Her kan forældrene selv vælge, om de vil fastholde konfirmationsdatoerne mellem 10. april og 1. maj, eller om de vil flytte konfirmationerne til mellem 13. og 19. juni.

- Vi synes ikke, at det er vores beslutning at aflyse konfirmationer, så vi har givet forældrene mulighed for at fastholde den dato, som allerede er aftalt, siger Jesper Hyldahl, sognepræst i Tyrsted-Uth Sogn.

Han understreger, at forældrene ikke er bundet af deres valg.

- Hvis de vælger at holde fast i konfirmationen i foråret, og det viser sig at være håbløst, så kan de blot vælge om, siger han.

I Lundum og Hansted er menighedsrådene sluppet for at træffe en beslutning, for her bliver der ikke holdt konfirmationer i 2021.

Konfirmationsdatoer i 2021

Med tanke på coronasituationen har pastoraterne i Horsens Provsti besluttet at afholde konfirmationer på følgende datoer:

Brædstrup, Tønning-Træden, Grædstrup-Sønder Vissing: 26. - 27. juni.

Føvling 28. august.

Ním og Underup 29. august.

Sønderbro, Klostersogn, Vor Frelsers: 30. maj - 20. juni.

Tamdrup: 5. september - 12. september.

Torsted, Hatting: 5. - 20. juni.

Tyrsted-Uth: 10. april til 1. maj eller 13. juni til 19. juni.

Voer Herred: 14. - 22. august.

Vær-Nebel: 2. - 9. maj.

Østbirk, Yding: 4. - 5. september.

Lundum, Hansted: Ingen konfirmationer i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Ny kunderådgiver

Brædstrup Avis

Genbrugshallerne åbner igen

Brædstrup Avis

Regionen lukker testcenter

Annonce