Annonce
Brædstrup Avis

Humanitærforening og konsul arbejder sammen om nødhjælpsprojekt

Jens Erik Hansen fra Brædstrup Humanitær Forening og Marianne Bols fra Bols Forstplanteskole har taget initiativ til at sende hospitalsudstyr til Georgien. Foto: Peter Hald
Hospitalsudstyr sendes fra Brædstrup til Georgien. Nyt privatbaseret hjælpeprojekt er i støbeskeen.

Brædstrup: Et nyt og ganske usædvanligt nødhjælpsprojekt er i disse dage ved at tage form i Brædstrup. Her vil Brædstrup Humanitær Forening i samarbejde med Marianne Bols fra Fair Trees i Grædstrup sende hospitalsudstyr såsom senge, toiletstole, kørestole og meget andet til fire sygehuse i Georgien.

Brædstrup Humanitær Forening har tidligere sendt hospitalsudstyr til østeuropæiske lande såsom Rumænien, men det er første gang, at foreningen sender en lastbil afsted med kurs mod Georgien, et land, der grænser op til Rusland, Armenien og Sortehavet.

Når projektet overhovedet kan lade sig gøre, hænger det sammen med, at Brædstrup Humanitær Forening og Marianne Bols har gode kontakter og forbindelser i Georgien.

Annonce

Aftager fra hospitaler

Marianne Bols blev for nogle år siden udnævnt til honorær konsul for Georgien. Det skyldes, at Fair Trees i mange år har importeret juletræs-frø fra Georgien, og Marianne Bols har sammen med sin mand, Lars H. Bols, skabt konceptet Fair Trees og oprettet fonden Fair Trees Fund, der arbejder for at forbedre de forhold, som georgiske kogleplukkere lever og arbejder under.

Samtidig er fonden involveret i flere projekter, der handler om uddannelse og sundhed.

Stifteren af Brædstrup Humanitær Forening, Jens Erik Hansen, har også et godt kendskab til Georgien. Jens Erik Hansens søn Bent Hansen bor nemlig i Georgien, da hans hustru Catarina arbejder i landet for Verdensbanken.


Det er første gang, at vi sender en lastbil til Georgien.

Jens Erik Hansen, Brædstrup Humanitær Forening


I de senere dage har frivillige fra humanitærforeningen haft travlt med at læsse en stor lastbil, der er blevet fyldt op med hospitalsmøbler og hjælpemidler.

Når Brædstrup Humanitær Forening er i stand til at skaffe alt det udstyr, skyldes det, at foreningen kan aftage brugt hospitalsudstyr, hjælpemidler og møbler fra midtjyske hospitaler og hjælpemiddelcentraler.

- Jeg er ikke i tvivl om, at hospitalsudstyret kan gøre en stor forskel. Alene sådan noget som senge med lift vil være et stort fremskridt, siger Marianne Bols. Foto: Peter Hald

- Det er første gang, at vi sender en lastbil til Georgien. Det er dog ikke vores egne folk, der kører - vi har allieret os med et vognmandsfirma, fortæller Jens Erik Hansen.

Han tager ikke selv med på turen, men i Georgien vil hans søn Bent være klar til at tage imod læsset.

Det er en meget lang tur på over 3700 kilometer, så rejsen kan alt i alt tage op mod 10 dage, anslår Jens Erik Hansen.

Annonce

Hårdt brug for udstyr

Marianne Bols oplyser, at udstyret fra Danmark skal ud til fire sygehuse i Georgien. Og der bliver brug for det:

- Georgien er hårdt ramt af coronaen, også økonomisk. Landets turistindtægter er forsvundet, og det er en helt anden virkelighed derude. Jeg er ikke i tvivl om, at hospitalsudstyret kan gøre en stor forskel. Alene sådan noget som senge med lift vil være et stort fremskridt, siger Marianne Bols.

Det kræver mange forberedelser at sende en lastbil med hospitalsudstyr helt til Georgien. Blandt andet har der været meget papirarbejde, understreger Jens Erik Hansen fra Brædstrup Humanitær Forening. Foto: Peter Hald

Hun og Brædstrup Humanitær Forening er allerede i gang med at forberede den næste sending. Hvis alt går vel, så er det nemlig planen at sende et læs med skolemøbler til Georgien.

Apropos skoler kan Marianne Bols fortælle, at Fair Trees Fund også er med til at støtte projekter, der blandt andet handler om virtuel undervisning. Noget, der er meget aktuelt her i corona-tiden.

- I samarbejde med Røde Kors arbejder vi også med projekter, der handler om tilbud om screening for brystkræft for kvinder og hjemmehjælp til ældre og sårbare, fortæller hun.

Jens Erik Hansen fra Brædstrup Humanitær Forening og Marianne Bols fra Bols Forstplanteskole har taget initiativ til at sende hospitalsudstyr til Georgien. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Ny kunderådgiver

Brædstrup Avis

Genbrugshallerne åbner igen

Brædstrup Avis

Regionen lukker testcenter

Annonce