Annonce
Brædstrup Avis

Hvad skal der ske med kirkegården? Menighedsråd vil spørge borgerne

Formand for Brædstrup menighedsråd, Henning Jensen, og formanden for kirkegårdsudvalget, Inger Hørlyck Jensen, og kirkegårdsleder Ingelise Thorvaldsen vil gerne høre, hvordan borgerne i sognet gerne vil have, at Brædstrup og Ring kirkegårde skal se ud i fremtiden. Foto: Henrik C. Sandvad
Hvordan skal Brædstrup og Ring kirkegårde se ud i fremtiden? Det spørgsmål vil det lokale menighedsråd have borgerne i Brædstrup til at tage stilling til.

Brædstrup: Færre og færre bliver i dag kistebegravet, og det åbner op for flere store, tomme arealer på kirkegårdene.

I Brædstrup Sogn er op mod 75-80 pct. af alle begravelser urnebegravelser, og derfor er tiden nu til at tænke over, om Brædstrup og Ring kirkegårde skal beholde den nuværende struktur, eller om der skal tænkes i nye baner omkring indretningen af kirkegården såsom parklignende kirkegård, naturkirkegård eller en slags skovkirkegård.

Faktisk er der mange muligheder til, hvordan man kan indrette fremtidens kirkegård, og derfor vil menighedsrådet for Brædstrup Sogn nu høre, hvad borgerne har af ønsker.

Annonce

- Der er i dag færre kistebegravelser og en øgning af urnenedsættelser, som kun optager en ottendedel af pladsen i forhold til en kiste. Samtidig er fredningstiden for urner på 10 år mod 25 år for kister, og disse faktorer betyder også en reduktion i behovet for areal. Derfor vil vi gerne høre folk, om vi skal beholde de nuværende strukturer, eller vi skal gå mere imod naturkirkegårde eller en skovkirkegård, siger Ingelise Thorvaldsen, kirkegårdsleder på Brædstrup og Ring kirkegårde.

Kirkegård for fremtiden

Brædstrup menighedsråd holder 23. september menighedsmøde for alle medlemmer af folkekirken i Brædstrup Sogn, og her vil der være oplæg om kirkegårdene, ligesom der bliver mulighed for at svare på et spørgeskema omkring, hvordan man kunne tænke sig fremtidens indretning af kirkegårdene.

Vi skal prøve at lave kirkegård, som rækker langt ud over vores tid, og derfor er det vigtigt, at vi er enige om, hvad vej vi skal gå

Inger Hørlyck Jensen, formand for kirkegårdsudvalget

Allerede i dag er flere af områderne på Brædstrup Kirkegård lukket for nysalg, mens de ansatte prøver at bevare den nuværende struktur med gravpladser så tæt på kirken som muligt. Her vil gravstederne bevare deres udseende, mens den store afdeling, som blev taget i brug omkring 1970, med tiden vil blive til græsarealer med nogle få træer.

- Vi skal prøve at lave kirkegård, som rækker langt ud over vores tid, og derfor er det vigtigt, at vi er enige om, hvad vej vi skal gå. Flere og flere efterspørger andre muligheder til deres sidste hvilested, f.eks. vil mange gerne ligge på skovkirkegårde. Så det er også et spørgsmål om, at Brædstrup kirkegård skal være interessant at bruge i fremtiden, og vi giver det, som folk efterspørger, siger Inger Hørlyck Jensen, der er formand for præstegårdsudvalget.

Annonce

Omlægning tager lang tid

Brugerundersøgelsen, som man også får mulighed for at tage på internettet, skal gerne munde ud i, at der vælges en retning for kirkegården i Brædstrup og i Ring. Herefter skal der laves en udviklingsplan i samarbejde med en arkitekt, men der kommer ikke til at ske hurtige revolutioner og omlægninger af kirkegårdene, lover kirkegårdslederen.

- Alle får lov til at beholde deres familiegravsted så længe, de ønsker det. Det tager lang tid at ændre en kirkegårds udseende, når det skal gøres nænsomt og på den etiske rigtige måde. Men når vi har en udviklingsplan for vores kirkegårde, så er det også nemmere for os at følge den linje, der bliver lagt. I stedet for at det er op til os at finde på noget, siger Ingelise Thorvaldsen.

Menighedsmødet, hvor man kan være med til at komme med sin mening om fremtidens kirkegårde i Brædstrup og Ring, finder sted torsdag 23. september kl. 19 i sognehuset. Til dem, som har lyst, er der allerede fra kl. 18.30 en kort rundvisning på Ring Kirkegård inden mødet.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Biograf-succes langt ude på landet: Klovborg Kino har klaret sig i 25 år og fortsætter med de samme ejere

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrup Genbrug fejrede 40 år

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Peter trækker i trøjen: Han skal være feltpræst i Irak

Brædstrup Avis

Oplev Firgårde-fundene og jernalderlivet på tæt hold

Brædstrup Avis

Mylder i kirken: En ekstra omgang med baby-salmesang

Brædstrup Avis

Hæder til spejderleder: Fik pris for mange års indsats

Brædstrup Avis

Nissernes afskedsparade: Star Me fejrer den sidste overdådige juleudstilling før lukning

Brædstrup Avis

Fra penge til kød: Bankfilial blev forvandlet til slagterbutik

Brædstrup Avis

Hygge med hestekræfter: Traktortræk i oktober

Brædstrup Avis

Lykkecup med glitter og glæde

Brædstrup Avis

Jodle Birges søn sang til efterårsfest på Klovenhøj

Brædstrup Avis

Pernille låser døren: Blomstergården sadlede helt om

Brædstrup Avis

Kultursamvirke er klar til at dele penge ud

Brædstrup Avis

Kunstværksted på biblioteket: Tre professionelle kunstnere fortæller om deres kunst

Brædstrup Avis

Hospitalsklovne til årsmøde i støtteforening

Brædstrup Avis

Lars Rohde viser cobra-kunst på Tinghuset

Brædstrup Avis

Vellykket kick-off for Business Brædstrup

Brædstrup Avis

Bakkelandets Folkedansere er klar igen

Brædstrup Avis

Værested for psykisk syge fejrede flytning: Gnisten bor nu under biblioteket

Brædstrup Avis

Så kom der ild i pejsen: Pejseshow ramte plet på humor og musik, og publikum var med

Brædstrup Avis

Sådan rengør du bedst dine sko

Brædstrup Avis

Sådan slipper du af med hvepsene i haven

Brædstrup Avis

Huller og plak: Undgå en bakteriekrise i munden

Annonce