Annonce
Brædstrup Avis

Ikke brug for ny turistmagnet ved Vestbirk Søerne

Læserbrev af Per Bjørn Olsen, Gammelstrup.

Der er i dagens Danmark overordnet konsensus om, at den vilde natur har kummerlige vilkår, og at der skal gøres en indsats for at forbedre biodiversiteten.

I det nye Vestbirk Projekt, er det, som vi har erfaret ved den Genfundne Bro, igen naturen der skal vige for menneskets ønske om plads og kontrol.

Naturstyrelsen har ved Broprojektet udvist en brutalitet over for dyre- og fuglelivet, der ikke fremmer naturen. Tværtimod. Områdets naturmæssige kvalitet er i dag kraftig reduceret.

Det er tydeligt, at det ikke er mennesker med omsorg for naturen, der har formet området. Entreprenørens hårdhændede behandling af naturen betyder, at området nu mere end 6 år efter, stadig fremstår som arret og goldt. De mange besøgende gør det meget vanskeligt for naturen at reetablere sig. Store dele af området omkring Broen er i dag slidt ned, og blandt andet isfuglen og vandstæren er nu helt væk.

Natur er her forandret til gold oplevelsespark. Det er denne fremtidsudsigt, jeg frygter vil blive gentaget for endnu et naturområde. Der er rigtig mange fugle, der i dag nyder godt af det nye projektområde, og jeg har personligt set rørhøgen i området. Den vil forsvinde med projektet.
Jeg håber, at politikerne vil overveje, at de kan få langt mere natur, hvis de investerede i lavbundsjorde og tilplante dem med skov.

Naturen er presset - og med projektet bliver den endnu mere presset. Det gør mig harm, at Horsens Kommune med projektet kommer til at fremstå, som om den fremmer naturen med EU midler, medens de for mig at se, blot laver endnu et turist flagskib.

Det vil være bedre i disse år med store problemer omkring biodiversiteten at anvende midlerne på at skabe mere natur - i stedet for at skabe mindre af den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

BHK fandt lotteri-vinder

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Er Horsens en grøn kommune?

Annonce