Annonce
Brædstrup Avis

Influenza har det nemt i Danmark

Det kan godt betale sig at få en vaccine mod influenza. Sidste år døde 1644 danskere af influenza. Modelfoto
Annonce

Danmark: Alt for få danskere lader sig vaccinere mod influenza, fortæller Danske Lægers Vaccinations Service. Det betyder unødvendig mange hospitalsindlæggelser og dødsfald når Danmark rammes af influenzaepidemier.

På trods af at det blot tager få sekunder at blive vaccineret, er gratis og ufarligt er der alt for få danskere der bliver det. Især vedrørende statens tilbud om gratis vaccination til alle, der er fyldt 65 år inden 15. januar 2020, gravide (2. og 3. trimester) og personer med nedsat immunforsvar er der grund til bekymring.

Annonce

Influenza koster liv

- Der var en lille stigning i antallet af ældre, der blev vaccineret i 2018 fra 50 procent af alle over 65 år til 52 procent. Det er naturligvis positivt at det går den rigtige vej. Men da målsætningen fra både Sundhedsstyrelsens og WHO's side er 75 procent, synes der at være lang vej endnu, fortæller cheflæge for Danske Lægers Vaccinations Service, Mogens Rishøj.

- Der er måske en manglende forståelse for, at influenza ikke bare er en grel forkølelse, der kan klares med en rom toddy og et par dage på sofaen med Netflix. Influenza er gledet ind i vores sprogbrug når vi skal forklare familie, venner og arbejde når vi synes at være lige lidt mere syge end bare forkølet om vinteren. Men influenza er ikke en bare en hård forkølelse. Sidste år døde 1644 danskere af influenza ifølge Statens Serum Institut. 1200 af disse var over 64 år, udtaler cheflægen.

For 22. år i træk sender Danske Lægers Vaccinations Service vaccinatører ud til over 1.000 vaccinationsarrangementer over hele landet. Er man fyldt 65 år inden 15 januar 2020, kronisk syg, gravid i 2. og 3. trimester eller førtidspensionist er vaccinationen gratis. For alle andre koster det 200 kr. at blive vaccineret.

Mød blot op uden tilmelding til et vaccinationsarrangement:

Find et arrangement nær dig på www.stopinfluenza.dk

- Du beskytter ikke kun dig selv, men også dine nærmeste. Bliver du ikke syg, smitter du heller ikke, siger cheflæge Mogens Rishøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Her er de nye menighedsråd

Annonce