Annonce
Brædstrup Avis

Ingen kemi i Ring Sø

Byrådsmedlem Anni Jakobsen, Miljølisten. Arkivfoto: Morten Pape

Læserbrev indsendt af Anni Jakobsen, Horsens Byråd (Miljølisten), Tyrstingvej 27. 8740 Brædstrup

Der er igen blågrønne alger i Ring Sø. Brædstrups lokalrådsformand kræver handling og foreslår selv en behandling med aluminium.

Forslaget kan undre, når det ikke er mere end et par uger siden, at samme under store overskrifter i Østbirk Avis udråbte sig selv til at være en miljøbevidst byrådskandidat, og han udstiller derfor, at natur- og miljøhensynet ikke stikker særligt dybt.

Annonce


Behandling med aluminium opløst i svovlsyre eller salte kan i en periode give klart vand men er kortsigtet og ikke uproblematisk, da den er giftig for fisk og bunddyr

Anni JakobsenBlågrønne alger skyldes forekomsten af store mængder næringsstoffer (fosfor), der udvaskes fra de omkringliggende jorde. Kombineret med en varmeperiode blomstrer algerne op og resulterer i grumset vand.

Behandling med aluminium opløst i svovlsyre eller salte kan i en periode give klart vand men er kortsigtet og ikke uproblematisk, da den er giftig for fisk og bunddyr. Vil man have permanent klart vand er det derfor nødvendigt at se på årsagen og få fjernet tilførslen af næringsstoffer. Dermed vil man - over tid - automatisk få mere klart vand uden tilførsel af kemi.

Det er nemt at udråbe sig selv som miljøbevidst, men opfordringen til at ”få styr” på Ring Sø beviser, at man i virkeligheden mener, at naturen er noget, der skal tilpasses mennesket; det skal altså være pænt at se på og indrettes efter menneskets praktiske forestillinger.

Det kunne være bekvemt med en badesø tæt på Brædstrup, men måske skal man lære at affinde sig med, at så længe der er et overskud af næringsstoffer, vil der være perioder, hvor søen ikke er egnet til badning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Nye bænke i tennisklubben

Erhverv

Brygger Olsen besøger Fru Skov

Brædstrup Avis

Ingen kemi i Ring Sø

Erhverv

VVS-firma har fået en el-afdeling

Brædstrup Avis

Havekredsen rykker ud

Annonce