Annonce
Brædstrup Avis

Jette Reenberg siger farvel til sin butik efter 21 år

Jette Reenberg har sidste arbejdsdag i Mariané Mode den 27. februar. Men der vil fortsat være tøjbutik på adressen. Foto: Peter Hald
Modetøjsforretningen Mariané Mode i Brædstrup skifter hænder. Indehaver Jette Reenberg giver stafetten videre.
Annonce

Brædstrup: Den 27. februar 2021 bliver en markant dato for Jette Reenberg, indehaver af dametøjs-butikken Mariané Mode på Bredgade i Brædstrup. Den dag gør hun nemlig alvor af det, som hun har talt om et par gange i de senere år:

Hun stopper nemlig som butiksindehaver og siger farvel til den butik, som hun kunne fejre 20 års-jubilæum i sidste år.

- Jeg havde egentlig ikke planlagt at sælge, og jeg havde faktisk lige gennemført en renovering af baglokalet, men så en dag fik jeg besøg af en yngre kvinde, der spurgte, om ikke jeg ville sælge min butik. Det skulle jeg så lige sove på, men dagen efter slog jeg til. Det er godt at stoppe på toppen, fortæller Jette Reenberg.

Mange forskellige følelser er oppe at vende, fortæller hun - vemod, glæde og forventninger.

- Det bliver to lokale piger, der overtager min forretning og driver den videre som en modetøjsbutik for kvinder. Det er jeg meget glad for, ikke mindst at det er lokale kvinder. Men det bliver også vemodigt. Jeg elsker jo min butik og mine kunder.... jeg har bare verdens bedste kunder, der altid har bakket mig op, siger Jette Reenberg.

Hun vil ikke afsløre, hvem der overtager butikken. "Det skal de selv fortælle", understreger hun - så det kommer der en beretning om senere. Men summa summarum: Tøjbutikken bliver drevet videre af nye folk.

Annonce

Det er mit liv

Der er dog ingen tvivl om, at det er en markant begivenhed i Brædstrups forretningsliv, der nu står for døren. Den 61-årige Jette Reenberg har passet og drevet Mariané Mode på Bredgade 39 nu i 21 år, og butikken har været meget mere end blot en arbejdsplads for hende:

- Det her er mit liv. Det er en livsstil. Jeg har faktisk aldrig haft en hobby, for butikken ER min hobby, siger hun.

- Men nu kom muligheden for at prøve noget nyt. For skal jeg prøve noget andet, så skal det være nu. Og jeg er nødt til at finde noget at rive i... ellers driver jeg min mand Svend til vanvid, siger Jette Reenberg.


Jeg har faktisk aldrig haft en hobby, for butikken ER min hobby.

Jette Reenberg


Det hører også med til historien, at Jette Reenberg gerne vil have noget mere tid til sin familie. Hun har fire børn og fire børnebørn... og et femte barnebarn er på vej.

- Ja, jeg vil gerne bruge noget mere tid på ungerne. Jeg vil meget gerne invitere mine børnebørn noget mere på café - det elsker de, siger hun muntert.

Men et arbejde er hun også på udkig efter.

- Vi bor jo ved Rude Strand nu om dage, så jeg skal nok finde noget i Odder, Skanderborg eller Horsens. Jeg har altid fart på, så jeg skal nok finde på et eller andet, og jeg har jo lidt erfaring, siger hun.

Annonce

Udlært i Silkeborg

Jette Reenberg har prøvet lidt af hvert. Som helt ung blev hun udlært i den kendte manufakturforretning Peter Jessen i Silkeborg. Hun prøvede også en guldsmedeforretning et par år og havde en periode som pædagogmedhjælper. Men Mariané Mode blev hendes livsværk. En overgang havde hun to tøjbutikker af samme navn - den anden lå i Tørring - men hun valgte at koncentreret sig om forretningen i Brædstrup.

Som butiksindehaver har Jette Reenberg sat et solidt fingeraftryk på byens handelsliv, og før coronaen holdt sit indtog og lagde en dæmper på alting, var hun ofte med til at arrangere fælles butiksbegivenheder.

Selv ikke coronaen har holdt hende nede (omend hun er nødt til at corona-lukke fra den 23. december frem til 3. januar ligesom andre tilsvarende butikker), men lige op til nu har hun haft fuld fart på med flere medarbejdere.

- Jeg har haft den tidligere skohandler Birgit Møller og Chanette Wichmann som trofaste hjælpere, og også min datter Anne Sofie har hjulpet mig, fortæller hun.

Hun har allerede fået flere reaktioner på, at hun snart stopper:

- Nogen siger til mig: "Jette, du er jo en institution i byen"... Nå, ja, ligefrem en "institution", det ved jeg nu ikke, men det har været nogle gode år, siger Jette Reenberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce