Annonce
Brædstrup Avis

Jubel i fitnesscentre over genåbning: Nu skal vi have folk tilbage i de gode vaner

Byens to fitnesscentre Fit & Sund og Sport og Fitness i Brædstrup lover at blive klar til genåbningen på torsdag Nu håber de også, at medlemmerne er.

Brædstrup: Man skal efterhånden tilbage til før 12. december sidste år, siden der sidst er blevet løftet vægte og løbet på løbebånd i byens to fitnesscentre i Brædstrup. Så da nyheden kom tirsdag morgen, at fitnesscentrene igen må åbne for træning fra torsdag 6. maj, vakte det både glæde og travlhed hos både Fit & Sund på Søndergade samt Sport og Fitness på Rådhusgade.

- Vi skal nok blive klar, og vi har glædet os så meget til at åbne igen lige siden nedlukningen i december. Jeg er netop nu ved at lægge det store puslespil med at få fyldt vagtplanen ud. Udfordringen er få spredt holdene ud over mange tider, så vi kan træne så coronavenligt som muligt, lyder det indehaveren af Sport og Fitness i Brædstrup, Nina Følbæk.

Skal i gang med gode vaner

Også hos Fit & Sund vakte meldingen om genåbningen glæde og travlhed, og også her forventer husleder, Liza Johnsen, at centret nok skal være klar til at slå dørene op fra torsdag morgen.

- Vi er så glade, og det er noget, vi har ventet længe på. Vi har ikke fået alle retningslinjer endnu, og det er selvfølgelig en udfordring. Men vi er klar med holdplaner, og vi har selvfølgelig fokus på rengøring og afstand, så træningen kan foregå sikkert, siger Liza Johansen.


Mange har måske lavet andre ting under nedlukningen, om det så er skoven eller sofaen, så nu handler det om, at vi kan få vendt de vaner, og folk kommer tilbage og træner igen.

Nina Følbæk, indehaver Sport og FitnessDe to fitnessledere håber, at medlemmerne glæder sig til at komme i gang med træningen igen, men de erkender, at det måske kan være vanskeligt at få folk tilbage i de gode motionsvaner.

- Mange har måske lavet andre ting under nedlukningen, om det så er skoven eller sofaen, så nu handler det om, at vi kan få vendt de vaner, og folk kommer tilbage og træner igen. Til gengæld tror jeg også, at vi kan se nogle nye type brugere. Der er folk, som måske plejer at gå til gymnastik eller badminton om vinteren, men som ikke har kunnet det, og som måske føler at de har brug for lidt træning nu, siger Nina Følbæk.

Annonce

Krav om coronapas

Med genåbningen følger der krav om max. 25 personer ad gangen til træning samt coropas. Hos Sport og Fitness forventer indehaveren ikke, at forsamlingsforbudet på max. 25 personer giver problemer, men det kan til gengæld reglen om coronapas.

- Det ødelægger lidt den spontanitet, som fitnesscentre lever godt af. Her kan folk træne, når de har tid og lyst, så kravet om coronapas kan måske nok få nogen til at synes, at det er for bøvlet. Det er i hvert fald, hvad jeg frygter, siger Nina Følbæk.

I Fit & Sund håber husleder Liza Johnsen, at folk vil acceptere coronareglerne mod til gengæld at få lov at træne igen. For nedlukningen har også haft konsekvenser for folkesundheden. Det oplever huslederen på nærmeste hånd, da hun også arbejder som fysioterapeut i Brædstrup Fysioterapi og Kiropraktik i lokalerne ved siden af fitnesscentret.

- Vi kan se, at folk er blevet dårligere under nedlukningen, fordi de ikke haft mulighed for at træne. Vi ser også mange inde hos os, som har problemer med ryg, nakke og muskelsmerter, fordi de også har arbejdet med hjemmefra med dårlige arbejdsstillinger. Så nedlukningen har ikke været uden omkostninger for folkesundheden, siger Liza Johnsen.

Annonce

Tabt medlemmer

Hos Sport og Fitness har indehaveren stillet folks medlemskaber i bero under nedlukningen, og det har betydet, at kun omkring ti procent af medlemmerne har valgt at opsige deres medlemskab. Til gengæld er det vigtigt for fitnesskæden, at folk bakker op om den nu, lyder det fra Nina Følbæk. For nedlukningen har ikke været gratis for fitnesscentret.

- Det er klart, at når jeg lukker op, så begynder jeg at trække folks penge igen, og så er det jo spændende, hvad der så sker. Jeg håber, mine medlemmer er trofaste og kommer i gang igen eller bare holder deres medlemskaber i gang. Nu når jeg ikke har taget en krone fra dem under nedlukningen, så jeg håber, de kan være lidt gode ved mig, for ellers ved jeg ikke, hvor længe der er et fitnesscenter oven på svømmehallen, siger Nina Følbæk.

Også hos Fit & Sund håber man på et stort rykind og opbakning fra medlemmerne.

- Vi har selvfølgelig haft noget frafald, og det er selvfølgelig ingen hemmelighed, at det ikke har været sjovt for os at være lukket ned så længe. Vi er kun tre og et halvt år gamle og en relativ nystartet virksomhed, så det har selvfølgelig været en udfordring. Vi håber derfor, at folk glæder sig til at komme i gang og vil bruge os. Genåbningen kan gå lidt begge veje, men min forventning er, at vi nok skal få nok at se til, siger Liza Johansen.
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Olympiade i mini-format: Spejdere var på OL-lejr

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Nye tider for gammelt kortspil: Bridgeklub begynder med online-undervisning

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Nye udfordringer med computere: Datastuen varmer op til at vejlede i MitID

Brædstrup Avis

Mangler du et stik? 38.000 ledige vaccine-tider i Region Midtjylland denne uge

Brædstrup Avis

Brædstrup-apoteker med svær start i Bilka: Coronaen har været værre, end jeg troede

Brædstrup Avis

Kun beskeden interesse for at blive købmand i Nim, men Dagrofa tror på god løsning

Brædstrup Avis

Grundsalg kan blive start på en udvikling af Klovborg

Brædstrup Avis

Kanosejler undrer sig efter kamp med planter i Gudenåen: Hvorfor grødeskærer Horsens Kommune ikke åen som de andre?

Brædstrup Avis

Fuldt hus til stort marked på Vestervangen

Brædstrup Avis

Nyt erhvervsnetværk på trapperne: Business Brædstrup skydes i gang

Brædstrup Avis

Inden Gudenåens vand kommer: Små broer skal sikres

Brædstrup Avis

Ung ildsjæl i spidsen for snart 100-årig idrætsforening

Brædstrup Avis

Sol, hygge og musik: Mejeritorvet blev fyldt

Brædstrup Avis

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Brædstrup Avis

Fra Island til Danmark: Yogalærer åbner center på Bredgade i Brædstrup

Brædstrup Avis

Løb tør for doser: Vaccination uden tidsbestilling trak både 12- og 86-årige til

Brædstrup Avis

Ensomheden skal drives væk: Ældre spiser sammen i Brædstrup

Brædstrup Avis

Kommunen investerede i ny badesø, men giftige alger lukker søen igen og igen for badende

Brædstrup Avis

Kørelærer gennem 50 år er bekymret: Der er kommet 'klumper i systemet'

Brædstrup Avis

Folkeparken fik et løft: Byen har fået et dejligt åndehul her

Brædstrup Avis

Natur-paradis blev mere frit: Køer, fugle og fisk trives i Klosterkær

Brædstrup Avis

Lokalsamfund søger butiksleder: Nim skal bruge en ny købmand

Brædstrup Avis

Otte lokale foreninger fik ekstra penge

Annonce