Annonce
Brædstrup Avis

Julemylder: Den gamle trælast blev fyldt med juleglade mennesker

Der har nok aldrig før været så mange mennesker i den gamle trælasthandel i Brædstrup. Søndagens julemarked trak mange gæster til. Foto: Peter Hald
Den store trælast i Brædstrup blev totalt proppet. Hundredevis af gæster til usædvanligt julemarked.
Annonce

Brædstrup: Det er godt, at der er rigtig mange parkeringspladser omkring Brædstrups gamle trælasthandel på Vestervangen, for ellers havde der nok ikke været plads til de mange gæster, der kom kørende til det store julemarked søndag 8. december fra klokken 11 til 16 i den store hal.

Det utraditionelle julemarked blev et tilløbsstykke uden lige. Især i starten ved 11-tiden var der rigtig mange mennesker, og selv om trælasthallen er meget stor, var der en overgang så proppet med mennesker, at folk stod som sild i tønde. Hvor mange der var, kan man kun gætte på - men der var i hundredevis af mennesker.

Firmaet JD Byg ejer den gamle trælast, og firmaets ledelse havde fået den lyse idé at arrangere julemarked i hallen. Over 30 boder og stande var klar til at tage imod kunderne, og der var alt, hvad hjertet kunne begære - legetøj, klejner, øl, tøj, grillpølser, vin og meget, meget mere.

To generationer Daugaard - Heidi Daugaard og moderen Kirsten passede en bod for Bakkelandets Friskole. Foto: Peter Hald
Annonce

Tåler en gentagelse

Den enorme tilstrømning vakte glæde blandt arrangørerne i JD Byg:

- Vi kan slet ikke få armene ned. Det er jo en helt fantastisk opbakning - vi er bare så glade, lød det fra Kirsten Daugaard fra JD Byg.

- Vi håber, at det kan gentages - måske i samarbejde med handelsstandsforeningen, tilføjede hun

Hendes ægtmand Henrik Daugaard var lige så tilfreds.

- Det her er noget, der giver optimisme, og det tåler en gentagelse, sagde han.

Successen med julemarkedet er også godt nyt for JD Byg, der gerne vil udleje plads til firmaer i den store trælasthal.

- Vi har allerede fået forespørgsler fra et par firmaer. Det er handelsvirksomheder, og det er det, vi vil satse på her i hallen - ikke industri og håndværk, så på den måde konkurrerer vi ikke med Brædstrup Erhvervspark, sagde han.

Flere foreninger benyttede lejligheden til at vise flaget og tjene en skilling - blandt andet Lions, der solgte æbleskiver, Brædstrup Idrætsforening, der solgte grillpølser og Brædstrup Rideklub, der solgte klejner og kager.

Rideklubben havde også arrangeret ponyture for børn, og det var ret populært. Oven i købet foregik rideturene indendørs i hallen, så hverken heste eller børn blev våde.

Mange steder kunne man få smagsprøver og godbidder - blandt andet ved en bod, som restaurant Det Gamle Posthus havde.

Betina Heimann, medejer af den nye restaurant i Brædstrup, var glad for, at julemarkedet lå på en søndag:

- Om søndagen har vi lukket i restauranten, så vi havde mulighed for at være med her - det er vi glade for, sagde hun.

Der var også enkelte udenbys firmaer med - blandt andet ølbutikken Øl2Go fra Tvingstrup nord for Horsens. Indehaver Lars Henrik Jensen havde travlt med at udskænke smagsprøver. Ikke mindst en ale fra Kolding-bryggeriet "Åben" var populær. Ikke så mærkeligt, for "Åben" er lige blevet kåret som Årets Danske Bryggeri af Danske Ølentusiaster.

Juleudklædte ponyer fra Brædstrup Rideklub var klar til at give ture. Her er det veteranen Rietta sammen med Sara Andersen fra rideklubben. Foto: Peter Hald
Henrik Daugaard fra JD Byg sammen med barnebarnet Kirstine. Det var JD Byg, der havde arrangeret julemarkedet, og det bliver nok ikke sidste gang. Foto: Peter Hald
Knud Plougmann Rishøj og Betina Heimann fra Brædstrups nye restaurant Det Gamle Posthus stod klar med smagsprøver. Foto: Peter Hald
Lars Henrik Jensen, indehaver af Øl2Go,havde travlt med at skænke smagsprøver på specialøl. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Senioridræt starter sæsonen

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce