Annonce
Brædstrup Avis

Køkkenarbejde kræver god fysisk: Køkkenteam går all in på morgengymnastik

Medarbejderne i køkkenet på plejehjemmet Klovenhøj smider hver dag grydeskeen for at dyrke morgengymnastik. Det har forbedret fysikken og ikke mindst arbejdsglæden hos de ansatte. Foto: Horsens Kommune
I køkkenet på plejecentret Klovenhøj i Brædstrup har medarbejderne indført morgengymnastik hver morgen og fokus på kropsbevidsthed.

Brædstrup: Køkkenarbejde kræver en god fysisk. Det ved man i køkkenet på plejehjemmet Klovenhøj i Brædstrup.

Derfor slipper køkkenmedarbejderne hver morgen kl. 9.15 gryder, bolledej og skrælleknive for at samles til 10 minutters morgengymnastik, inden de igen tager fat på dagens menu.

Køkkenet på Klovenhøj Centret laver alle måltider til beboerne på syv plejecentre i Brædstrup, Hatting, Tamdrup og Østbirk. Det er tit hårdt fysisk arbejde, der kræver tunge løft og gentaede arbejdsstillinger. For eksempel, når der på én gang koges 20 kg kartofler eller tilberedes 48 liter suppe, som skal op af gryden og fordeles i forskellige kantiner.

Annonce

Tid til motion


Det er et knokkelarbejde, vi laver i køkkenet, og derfor er det vigtigt, at vi samtidig investerer i os selv.

Helle Brygger Rasmussen. økonoma på Klovenhøj Centret


At kunne holde til det arbejde i længden kræver en god fysik, mener Helle Brygger Rasmussen, der er økonoma og ny leder for medarbejderne i køkkenet. Derfor har hun indført morgengymnastik, som et fast ritual for medarbejderne, og hun mener, at gymnastikken både kan forebygge sygefravær og skabe større arbejdsglæde.

- Det er et knokkelarbejde, vi laver i køkkenet, og derfor er det vigtigt, at vi samtidig investerer i os selv. De første gange kan det være grænseoverskridende at stå og lave squats og elastikøvelser med kollegerne. Men vi griner imens, og øvelserne kan samtidig være med til at give en speciel tillid til hinanden. Måske smitter det af på, at man også tør at være sig selv i andre sammenhænge. Helt enkelt skal vi forebygge sygefravær og skabe øget arbejdsglæde, siger Helle Brygger Rasmussen i en pressemeddelelse fra Horsens Kommune

Annonce

Godt arbejdsklima kan smages i sovsen

Helle Brygger Rasmussens mission er at dyrke det gode samarbejde og skabe et stærkt team både fysisk og mentalt. Målet er, at det kan aflæses direkte på arbejdsmiljøkontoen - og dermed også helt ned i sovsen, der bliver serveret for borgerne. For når medarbejderne har det godt, kan det også smages i den mad, de tilbereder, mener hun.

- Det er bare så vigtigt at føle sig stærk og sund, og selv små aktiviteter i hverdagen giver mangefoldigt igen. Hvorfor ikke stå på ét ben, mens du børster tænder? Eller lige snuppe fem squats, når du alligevel går på toilettet? Så har du gjort noget godt for dig selv og alt andet lige skabt plusser på din mentale fitness-konto, lyder fra fra økonomaen på Klovenhøj.

Annonce

Tager træningen med hjem

Ud over morgengymnastikken bliver medarbejderne opfordret til at bruge gode arbejdsstillinger, og medarbejderne i køkkenet er blevet så glade for træningen, at den for længst er kommet med hjem i fritiden i form af flere gåture, balanceøvelser og opspænding de rigtige steder, når fx opvaskemaskinen tømmes. Flere har også fået mod på at overtage instruktionen af kollegerne til morgengymnastikken.

- Jeg synes ikke længere, det er pinligt eller akavet at lave øvelserne. Vi ved, at er det okay at grine, og det er med til at gøre os trygge ved hinanden. Vi har nu været i gang med morgengymnastikken siden den 2. februar. Og jeg kan aflæse effekten direkte på min krop. Hjemme hos mig er vi ved at renovere hus, og på trods af, at jeg i weekenden har stået en hel dag og skruet skruer i et gipsloft, var jeg blot lidt øm i nakken bagefter og slet ikke ødelagt i kroppen, som jeg egentlig havde forventet, fortæller ernæringsassistent Mette Andersen.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Nyt autoværksted på vej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Powerpull udskydes til 2022

Annonce