Annonce
Brædstrup Avis

Klar opfordring fra Horsens Kommune: Undgå at stimle sammen ved Den Genfundne Bro

Den Genfundne Bro er et yndet udflugtsmål. For at undgå, at mange stimler sammen på stedet, bliver der fra den kommende weekend lavet en række corona-tiltag. Foto: Horsens Kommune
Corona-guider og parkeringsforbud skal dæmme op for, at for mange samles ved det populære udflugtsmål.

Gammelstrup: Vi skal fortsat passe på hinanden, huske at holde afstand og undgå at samles for mange. Kør derfor et andet sted hen, hvis der i forvejen er mange ved Den Genfundne Bro i Gammelstrup.

Sådan lyder den klare opfordring fra Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

I den forgangne weekend fik det spirende forår rigtig mange til at søge ud til broen. Det gav udfordringer med, at for mange var samlet i området på samme tid.

- Rigtig mange nyder i de her coronatider at tage ud i naturen, og det har vi fuld forståelse for. Men vi skal fortsat passe på hinanden og have fokus på, at der ikke samles for mange på de samme steder - heller ikke i naturen. Den Genfundne Bro er et meget populært udflugtsmål, og vi opfordrer derfor folk til at søge andre steder hen, siger Peter Sinding Poulsen, kommunaldirektør i Horsens Kommune.

For at dæmme op for problemet laver Horsens Kommune og Naturstyrelsen fra den kommende weekend en række tiltag ved broen. I weekenden vil der være corona-guider, der vil minde gæster om at overholde covid-19-restriktionerne og lede folk andre steder hen, hvis det bliver nødvendigt.


Rigtig mange nyder i de her coronatider at tage ud i naturen, og det har vi fuld forståelse for. Men vi skal fortsat passe på hinanden og have fokus på, at der ikke samles for mange på de samme steder - heller ikke i naturen.

Peter Sinding Poulsen, kommunaldirektørDesuden bliver der parkeringsforbud på Vestbirkvej. Gæster må naturligvis gerne parkere på selve p-pladsen, men hvis den er fyldt, vil corona-guiderne lede øvrige bilister væk fra området. Corona-tiltagene vil gælde, så længe kommunen og Naturstyrelsen vurderer, der er behov for det.

Annonce

Masser af andre muligheder

Indsatsen er koordineret med Sydøstjyllands Politi, der også har fokus på broen. Politiet vil have en særlig opmærksomhed på området med øget patruljering med henblik på at sikre, at covid-19-retningslinjerne bliver overholdt, og alle dermed får en tryg oplevelse i naturen.

- Vi har masser af skønne naturperler rundt omkring i vores kommune, og det er dejligt, at mange gerne vil ud og opleve dem. Men lige nu håber vi, at horsensianerne vil udforske nogle af dem, der er knap så kendte, og hvor der er bedre mulighed for at fordele sig, siger Peter Sinding Poulsen.

Gode alternativer til en tur ud i naturen kan f.eks. være: Drostholm Voldsted, Ring Sø, Purhøj, Banestien Horsens-Odder, Horsens Fjord-stien, Grønhøj, som er en jættestue ved Åbjergskoven, udsigtspunktet ved Stensballe Bjerge, Underrup Mark, der har både skolespor og gravhøje, Slaggårdbanke og Vorbjerghøje, Egebjerg Enge, skolesporet mellem Søvind og Hundslund eller Torsted Engsø.

Derudover har Naturstyrelsen samlet en række udflugtsmål til inspiration til gåturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

BHK fandt lotteri-vinder

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Er Horsens en grøn kommune?

Annonce