Annonce
Brædstrup Avis

Landsbyer er klar til nyt sæbekasseløb: Topfarten nåede sidste år 35 km/t

Der var højt humør, da Foreningen for Godt Naboskab sidste år arrangerede sæbekasseræs for hele familien på bakkerne ved Torp. Nu er foreningen klar til et nyt løb. Foto: Henrik C. Sandvad
Bakkerne omkring Torp kommer igen i år til at lægge asfalt til Downhill Soapbox Derby, som er et sæbekasseræs for børn og voksne med et indre legebarn.

Torp: Sidste år mødte omkring 100 fortrinsvis lokale tilskuere op, da Foreningen for Godt Naboskab i Underup, Torp og Vorbjerg holdt sit første Downhill Soapbox Derby på bakkerne ved Torp.

Dengang dystede 10 sæbekassebiler i henholdsvis en børne- og en voksenafdeling, men i dette års version er løbet udvidet til 20 biler i hver afdeling, så der kommer endnu mere konkurrence og ræs om topplaceringerne.

- Sidste år var en stor succes, og der var mange både børn og voksne, som havde en god, sjov og hyggelig dag. Derfor gør vi det nu igen. I år har vi gjort distancen lidt kortere, og så har vi flere hold med. Så konkurrencen bliver lidt hårdere, siger Rasmus Buhl Christiansen, formand for Foreningen for Godt Naboskab.

Annonce

En sjov familiedag

Downhill Soapbox Derby køres igen i det kuperede terræn på Urupvej ved Torp. Banen er i år omkring 850 meter lang, og den falder cirka 26 højdemeter ned mod målstregen. Dermed skulle der være en god chance for at få vind i kinderne på vej ned af bakken.

Således nåede sidste års vinderbil en topfart på 35 km/t ned af Urupvej, så det kræver, at man får bygget en hurtig sæbekassebil, hvis man går efter en topplacering.

- En stor del af løbet er, at man går og hygger sig med at bygge sin sæbekassebil derhjemme. Vi ser gerne, at sæbekasseløbet udvikler sig til en årlig begivenhed herude, fordi det er lidt sjovt og anderledes, og det gør ikke os noget, at tingene har lidt kant. Det var sidste år rigtig sjovt at se, hvordan børnene havde en sjov dag, og det er en rigtig god familiebegivenhed. Vi håber , at forsamlingsforbuddet på det tidspunkt tillader, at vi kan mødes mange mennesker igen. Vi vil igen stå og sælge sodavand og pølser, så vi kan tjene lidt penge til aktiviteter herude, siger Mikkel Johansen, der er bestyrelsesmedlem i landsbyforeningen.

Selve løbet finder sted lørdag 19. juni, og der er deadline for tilmelding tirsdag 8. juni. Ligesom sidste år er der regler om, at bilen skal kunne styre og bremse, så løbet kan holdes sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Børneløbet finder desuden sted på en mindre stejl bakke, så hastigheden ikke bliver for vild.


En stor del af løbet er, at man går og hygger sig med at bygge sin sæbekassebil derhjemme.

Mikkel Johansen, Foreningen for Godt Naboskab


Tilskuere og kørere har mulighed for at parkere på en græsmark på Urupvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

BHK fandt lotteri-vinder

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Er Horsens en grøn kommune?

Annonce