Annonce
Brædstrup Avis

Landsbyer er kommet på film: Den skal vise, at der også sker noget i vores lille flække

I landsbyerne Underup, Torp og Vorbjerg har den lokale landsbyforening gjort meget for at få mere liv og aktivitet i området. I september holdt foreningen således et stort sæbekasseløb, hvor både børn og voksne fra området deltog. Arkivfoto: Henrik C. Sandvad
Den første af tre små film om Underup og Torp er netop udkommet. De nye småfilm skal være med til at profilere området og livet på landet og måske være med til at lokke huskøbere til.

Underup/Torp: I løbet af sommeren har virksomheden Landsbykonsulenterne fra Gl. Rye været i gang med optagelserne til tre små film om landsbysamfundet Underup, Torp og Vorbjerg, og nu er den første lille film færdigredigeret og netop udkommet.

De små film på cirka et minuts varighed er en del af et pilotprojekt under Horsens Kommune, hvor også landsbyerne Søvind og Haldrup får lavet en film for at sætte fokus på herlighederne ved at bo på landet. Filmene skal bruges til at profilere landsbyerne på de digitale medier og på diverse hjemmesider, og håbet er, at man kan få flere byboere til at få øjnene op for at bo på landet.

- Filmene skal også vise, at der er masser af liv på landet, og at tingene sagtens kan lade sig gøre, hvis man har nogle gode ideer. Vi håber, filmene kan profilere vores område og vise, at der også sker noget i vores lille flække, siger Rasmus Buhl, formand for Landsbyforeningen for Underup, Torp og Vorbjerg.

Tilflyttere har fundet området

I forbindelse med produktionen af filmene har de lokale i området været med til at sætte ord på, hvad der gør deres område specielt. I Underup, Vorbjerg og Torp har beboerne valgt at fremhæve naturen, pladsen og rummeligheden, og så ligger landsbyerne heller ikke længere væk, end der er kort til skole, dagligvarer og motorvej.

Selvom målet med de nye film er at lokke flere til at se efter bolig på landet og give mere liv i landsbysamfundene, så går det faktisk meget godt med netop den del i Underup og Torp, lyder det fra formanden for den lokale landsbyforening.

- Vi er i gang med et generationsskifte herude, og der er kommet mange unge børnefamilier til. Så vi har haft en del tilflyttere, hvor nogle har revet et gammelt hus ned og bygget nyt, mens andre har totalrenoveret deres ældre hus. Det, der kommer til salg, bliver også solgt rimelig hurtigt, så det er super positivt, og vi vil selvfølgelig gerne fastholde den positive udvikling, siger Rasmus Buhl.

Annonce

Stolthed blandt de lokale

Landsbyforeningen for Underup, Torp og Vorbjerg blev stiftet for et par år siden i forbindelse med landsbyernes deltagelse i projekt Tryg Landsby i 2018 i Horsens Kommune.


Vi håber, at filmene kan give positiv opmærksomhed, men også at man bliver stolt af at bo her. Det kan måske være med til at inspirere andre til at kigge vores vej, når de skal kigge efter bolig.

Rasmus Buhl, formand for Landsbyforeningen


Siden har foreningen arbejdet for at få en række sociale arrangementer op at stå i landsbyerne. Foreningen er således vært for en sommerfest, dame- og herreaftener og julekomsammen.

Landsbyen Torp lagde i 2018 asfalt til DM i rally. Det er nogle af de tiltag, som den lokale landsbyforening har sat i værk for at skabe aktiviteter og et levende landsbysamfund. Arkivfoto: Morten Pape

For to år siden var foreningen med til at holde DM i rally i området, og i september holdt foreningen sæbekasseløbet Downhill Soapbox Derby, hvor både børn og voksne deltog.

De mange tilflyttere har været gode til at bakke op om de mange arrangementer, og det har gjort det lettere at få de nye beboere ind i fællesskabet, mener landsbyformanden.

- Det er noget lettere at spørge hinanden om hjælp, når man først har snakket sammen over en øl til en herrefrokost, siger Rasmus Buhl.

Den næste film om landbysamfundet vil udkomme om et par uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Powerpull udskydes til 2022

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce