Annonce
Brædstrup Avis

Landsbypris skal uddeles igen

Annonce

nmark: Den 3. august er fristen for at melde en kandidat på banen til prisen Årets Landsby 2020. Dette år står i coronaens tegn under temaet: Hvordan kommer landsbyernes fællesskaber gennem en krise?

Håndteringen af coronakrisen har krævet mange kræfter af de danske landsbyer, ligesom de nye regler for samvær har besværliggjort de sædvanlige landsbyaktiviteter.

På trods af en forandret virkelighed er landsbyernes fællesskaber vigtigere end nogensinde.

- Idéer til at agere som landsby i en verden, hvor fællesskaber og samvær er underlagt begrænsende restriktioner, fortjener at blive set, hørt og delt. Derfor hædrer Årets Landsby 2020 landsbyernes fællesskabers evne til at komme igennem en krise, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd og Landsforeningen Landsbyerne i Danmark, der uddeler prisen.

For at komme i betragtning skal der være tale om en landsby med under 1200 indbyggere.

Ansøgningen må fylde maks. to sider og kan eventuelt suppleres med en kopi af udviklingsplanen for landsbyen. Dette er dog ikke et krav og vil ikke indvirke på bedømmelsen.

Alle ansøgende landsbyer skal også udfylde et spørgeskema, som giver komitéen de nødvendige grundoplysninger omkring den enkelte landsby.

Og som noget nyt er man også velkommen til at sende en video med.

Prisen uddeles af Landdistrikternes Fællesråd og Landsforeningen Landsbyerne i Danmark i samarbejde med Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit.

Årets Landsby er en historisk pris, som blev oprettet i 1995 af Landsforeningen Landsbyerne i Danmark. I år uddeles den for 24. gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Her er de nye menighedsråd

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

På sporet af Emma Gad

Annonce