Annonce
Brædstrup Avis

Lokal indsamling foregår digitalt

Folkekirkens Nødhjælp samler ind til verdens fattigste, når der 14. marts er landsindsamling. Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælps traditionsrige sogneindsamling er for andet år i træk ramt af corona. Men det skal ikke gå ud over verdens fattigste, mener De Grønne Spejdere fra Brædstrup, der sammen med andre frivillige opfordrer til at støtte digitalt.

Brædstrup: Den 14. marts kommer der ingen og banker på din dør. Det har ellers været fast tradition siden slutningen af 90’erne, hvor Folkekirkens Nødhjælp har afholdt deres årlige sogneindsamling.

Men på grund af coronapandemien må indsamlingsbøsserne i år blive i skabet - og i stedet opfordres man til at støtte verdens fattigste digitalt.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan mødes fysisk til Danmarks hyggeligste indsamling. Men måske er det ikke helt skidt at være tvunget til at tænke nyt. Vi skal nok få til det til at fungere, så vi stadig kan hjælpe verdens fattigste, siger Helle Thomsen, indsamlingsleder i Brædstrup Sogn.

En af de opgaver, som Helle Thomsen og de andre indsamlingsledere nu står overfor, er at få de lokale indsamlere til at oprette egne digitale indsamlinger på blivindsamler.dk, der for eksempel kan deles på sociale medier.

Annonce

Corona giver nye udfordringer

Corona-pandemien har det seneste år givet mange nye og store udfordringer. Både herhjemme men ikke mindst i verdens fattigste lande, hvor nedlukninger har sendt endnu flere mennesker ud i sult og ekstrem fattigdom.

Samtidig er konsekvenserne af klimaforandringerne stadig en realitet, som mennesker i Etiopien, Kenya og Nepal må forholde sig til hver dag.

- Vi har mere end nogensinde brug for at stå sammen – også med verdens fattigste. Det betyder ikke noget for dem, vi hjælper, om støtten er samlet ind fysisk eller digitalt. Til gengæld betyder det noget, at støtten når frem uanset hvad, siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Quist-Sørensen.

Generalsekretæren tror på, at resultatet kan blive bedre end sidste år, hvor Folkekirkens Nødhjælp var nødt til at aflyse den fysiske dør-til-dør-indsamling to dage før begivenheden. Med knap fem millioner kroner indsamlet digitalt blev resultatet næsten halveret i forhold til andre år. Det er indsamlingsleder Helle Thomsen helt enig i.

- I år har vi haft bedre tid til at forberede os, så vi tager udfordringen med oprejst pande. Jeg er sikker på, at en masse mennesker gerne vil være digitale indsamlere, og faktisk har det aldrig været nemmere at samle ind. Det tager fem klik på telefonen eller computeren at oprette en indsamling, siger Helle Thomsen.

Annonce

Sådan kan du hjælpe

Ønsker du at støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde, kan du gøre det på flere måder. Du kan indbetale på De grønne spejderes indsamlingsside: https://indsamling.noedhjaelp.dk/team/braedstrup

Du kan med fem klik oprette din egen digitale indsamling på blivindsamler.dk.

Du kan også støtte ved at sende en SMS til nummeret 1911.

Skriv ordet TRÆ og støt med 75 kr. Skriv ordet VAND og støt med 150 kr.

Skriv ordet KLIMA støt med 300 kr.

Du kan også støtte med MobilePay på nummer 114400.

For 100 kroner kan vi for eksempel give en fattig familie i Nepal fem ællinger, som gøder rismarkerne og giver proteinrig mad.

De Grønne Spejdere i Brædstrup håber, at folk er med på støtte digitalt, så det alligevel lykkes at samle et pænt beløb ind i Brædstrup sogn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

BHK fandt lotteri-vinder

Annonce