Annonce
Brædstrup Avis

Efter tidlig opblomstring af alger i badesø: Lokalrådsformand efterlyser handling nu

Lokalrådsformand Kim Bach Hansen er frustreret over, at Ring Sø for tredje år i træk er blevet ramt af blågrønne alger. Foto: Peter Hald
Alge-forurening af Ring Sø giver panderynker i lokalrådet, der efterlyser handling.

Brædstrup: Det er tredje år i træk, at Ring Sø er blevet ramt af et alge-angreb. Det skal der gøres noget ved straks.

Sådan lyder meldingen fra formanden for Brædstrup Lokalråd, Kim Bach Hansen, der efterlyser handling:

- Det er en katastrofe, at søen for tredje år i træk er plaget af alger. Nu har vi jo netop brugt en masse penge på at anlægge en fin badebro og få et hyggeligt samlingssted her ved søen, og så er det ærgerligt, at vi ikke kan bade, siger Kim Bach Hansen.

Annonce

Da Horsens Kommune tirsdag 1. juni opsatte et skilt, der advarer mod badning på grund af en for høj forekomst af blågrønne alger i vandet, vakte det en del opsigt i Brædstrup. Sommeren er kun lige begyndt, og så er der allerede problemer med badevandet i Ring Sø.

Det uklare vand er et tydeligt tegn på, at der er for mange blågrønne alger i Ring Sø. Algerne kan give forgiftninger. Foto: Peter Hald

Problemet med blågrønne alger er, at de danner giftstoffer, der kan give hudirritationer og udslæt. Algerne kan i værste tilfælde give en forgiftning, hvis man sluger vandet. Det er dog yderst sjældent, at der sker alvorlige forgiftninger af mennesker. Men algerne kan være problematiske især for børn, og hunde kan også være i farezonen.

Vandrensning?

I lokalrådet overvejer man nu, hvad der kan gøres. En mulighed, der er blevet foreslået, er vandrensning, der kan foregå ved at pumpe flydende aluminium-opløsning ud gennem en lang slange, der udmunder foran skruen på en båd.

- Det er værd at undersøge nærmere, da det vist ikke er så dyrt. Der har også været snak om et renseanlæg her, men spørgsmålet er, hvor langt man er med det, siger Kim Bach Hansen.

- Uanset hvad mener jeg, at vores lokale byrådsmedlemmer bør reagere. Brædstrup er jo inde i en god udvikling, hvor der flytter masser af børnefamilier herud - blandt andet til Ring Søpark. Og jeg synes ikke, at Ring Sø kun skal være der for udsigtens skyld - man burde jo også kunne bade i den, siger lokalrådsformanden.

- Jeg synes ikke, at Ring Sø kun skal være der for udsigtens skyld - man burde jo også kunne bade i den, siger lokalrådsformand Kim Bach Hansen. Foto: Peter Hald

Kim Bach Hansen oplyser, at lokalrådet skal have et møde 21. juni, og her bliver problemerne med Ring Sø et af de vigtige punkter.

- Jeg kan se på debatten, at folk er utilfredse. Og vi er jo kun lige i begyndelsen af juni. Vi risikerer, at alge-problemet bliver værre senere på sommeren, siger han.

Annonce

Skal undersøges

Byrådsmedlem Jørgen Korshøj (V), der er formand for kommunens udvalg for udvikling af lokalsamfund, siger, at han gerne ser, at der sættes gang i en undersøgelse af problemerne med Ring Sø, men man skal have fagkundskaben ind over, understreger han.

- Årsagerne skal klarlægges, og vi skal gøre noget. Men det skal ske fagligt forsvarligt og miljørigtigt. Problemerne er måske ikke løst med et algemiddel, og vi skal kende konsekvenserne. Det økonomiske aspekt skal også med i vurderingen, siger han.

- Algeproblemer kan forsvinde igen, og man skal huske, at vi også har andre badesøer i området - for eksempel Nedenskov Sø - og heldigvis har vi jo svømmehallen, lyder det videre fra Jørgen Korshøj.

Forurening af Ring Sø er ikke noget nyt fænomen. Og det har været værre. Tidligere har der været overløb til søen fra renseanlægget, men det er der ikke mere.

Badning frarådes... indtil videre, lyder det lidt lakonisk på skiltet. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Nye bænke i tennisklubben

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Brygger Olsen besøger Fru Skov

Brædstrup Avis

Ingen kemi i Ring Sø

Erhverv

VVS-firma har fået en el-afdeling

Brædstrup Avis

Havekredsen rykker ud

Erhverv

Nannas neglesalon er kommet på landkortet

Annonce