Annonce
Brædstrup Avis

Madbutik udvider med café

Thea Puggaard Strand og Amalie Lantto i det lokale, der om et par måneder er forvandlet til en café. Foto: Peter Hald
"Spis Brædstrup" på Bredgade tager nabolokale i brug. Det forvandles til en café.

Brædstrup: Madbutikken "Spis Brædstrup" på Bredgade udvider med en café. Håndværkerne er i fuld sving, og engang i januar kan butikkens to ejere, Thea Puggaard Strand og Amalie Lantto, tage de nye lokaler i brug.

- Vi glæder os meget. Kunderne har efterspurgt siddepladser, så vi vil indrette det hyggeligt med borde og stole og med sofaer til at synke ned i, fortæller Thea Puggaard Strand.

Madbutikken åbnede i juni i år i den tidligere renseributik på Bredgade 2a, og det stod ret hurtigt klart, at forretningen godt kunne bruge mere plads:

Annonce

- Vi mangler køkkenplads og plads til kølere og produktion, og da kunderne begyndte at spørge efter mere siddeplads, tog vi springet og besluttede os for at indrette en café i lokalet ved siden af. Nu kommer vi op på omkring 80 kvadratmeter, fortæller Amalie Lantto.

Udvider menukortet

I første omgang havde de to unge iværksættere ikke haft en café i tankerne, da de åbnede madbutikken, men da "Spis Brædstrup" er blevet godt modtaget, og da placeringen er god set i forhold til banestien og det kommende Banetorv, valgte de at satse.

- Det betyder, at vi kan udvide menukortet, og vi kan sikkert også øge sortimentet i vores måltidskasser, siger Thea Puggaard Strand.

Selv om Danmark er midt i en coronatid med restriktioner og hvad deraf følger, er det lykkedes for "Spis Brædstrup" at holde skruen i vandet. Forretningens sandwich og salater er ret efterspurgte, og catering er begyndt at fylde mere i ordrebogen.

Samtidig mener Thea Puggaard Strand og Amalie Lantto, at deres forretning udgør et supplement på "menukortet" i Brædstrup snarere end en decideret konkurrent til de øvrige spisesteder:

- Vi er et alternativ, da vi satser på det økologiske og det grønne, og for eksempel i forhold til restaurant Posthuset lige på den anden side af gaden har vi et godt samarbejde, hvor vi tilpasser hos hinanden. Vi er mere kolleger end konkurrenter, siger Thea Puggaard Strand.

Madbutikken er indrettet i den gamle renseriforretning, der hørte til byens store dampvaskeri. I resten af bygningen er der bryghus, lejligheder og spiritusforretningen Water Of Life. Foto: Peter Hald

- Det har været underligt at starte op i et corona-år. Vi er nye og har jo ikke noget at sammenligne med fra de forrige år, men det kører, og nu satser vi, og her i byggeprocessen har vi sparret godt med vores udlejere Helle og Peter Pørtner. Vores primære kunder er de lokale, men vi regner også med, at der til sommer kommer pænt med turister. Desuden er vi klar til at tage hul på et frugtbart samarbejde med de to andre virksomheder her i det gamle vaskeri, Jan Støjbergs bryghus og Theis Steen Hansens spiritusforretning Water Of Life, forklarer Thea Puggaard Strand.


Det kører, og nu satser vi.

Thea Puggaard Strand


Den nøjagtige åbningsdato er ikke fastsat endnu, men det bliver i begyndelsen af januar. Der er en skillevæg mellem den nuværende butik og de nye lokaler, og den skal rives ned, hvilket medfører nogle lukkedage mellem jul og nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Brygger Olsen besøger Fru Skov

Brædstrup Avis

Ingen kemi i Ring Sø

Erhverv

VVS-firma har fået en el-afdeling

Brædstrup Avis

Havekredsen rykker ud

Erhverv

Nannas neglesalon er kommet på landkortet

Brædstrup Avis

Stjernholm holder Havens Dag

Annonce