Annonce
Brædstrup Avis

Matematikken kom i bevægelse på Nim Skole

Der var gang i produktionen af matematikbriller i 2. klasse på Nim Skole, da det torsdag var matematikkens dag. Foto: Henrik Sandvad
Torsdag var det matematikkens dag på landets skoler, og på Nim Skole deltog alle skolens elever i en hel dag fyldt med matematik. I år var temaet "matematik og sport", og derfor bød dagen også på udematematik og bevægelse.

Nim: Der var gang i både limpistoler, sakse og farvet papir, da 2. årgang på Nim Skole havde undervisning torsdag formiddag. Umiddelbart lignede det mest af alt en lektion i håndværk og design, men faktisk var eleverne godt i gang med matematikkens dag.

Den megen klippen og klisteren skulle for eleverne i 2. klasse ende ud i en matematik-brille, som børnene senere skulle bruge på en gåtur til at få øje på matematikken omkring dem.

Torsdag 12. november var det matematikkens dag på alle landets skoler, og på Nim Skole deltog alle skolens elever i en hel dag fyldt med matematik, som gerne skulle gøre matematikken lidt mere jordnær og vedkommende.

Annonce

- Hver dag i skolen "leger" vi jo lidt matematik, når vi arbejder med matematikken i bøgerne. Det kan godt få mange af eleverne til at tænke, hvad de skal bruge matematikken til, fordi matematik i skolen ikke ser ud som den matematik, der er i verden omkring dem. Derfor er matematikkens dag en meget god mulighed for at vise eleverne hverdagens matematik, sagde Annie Knudsen, lærer på 2. årgang i en pause fra klipperiet.

Sport og matematik


Vi vil gerne lære børnene, at der er matematik i alt omkring os, lige fra når man skal måle eller bygge noget, når man stiller alarmen på vækkeuret, eller når man køber ind hos købmanden.

Annie Knudsen, matematiklærer


Ud over matematikbrillen bød dagen på udematematik i form af regnehistorier, opmåling af forskellige ting og et matematikløb for eleverne i 2. klasse, og den anderledes måde at gå i skole på var noget, som faldt i børnenes smag.

- Jeg synes, det er rigtig sjovt. Det er i hvert fald sjovere at klippe end at læse i en bog, lød det fra Carl på otte år, mens han var i gang med at pynte sin matematikbrille.

Lærer Annie Knudsen og Casper fik også lavet deres matematikbrille, inden de skulle på gåtur for at få øje på matematikken omkring dem. Foto: Henrik Sandvad

På Nim Skole havde hvert klassetrin havde sit eget dagsprogram med matematik og bevægelse.

- Vi vil gerne lære børnene, at der er matematik i alt omkring os, lige fra når man skal måle eller bygge noget, når man stiller alarmen på vækkeuret, eller når man køber ind hos købmanden. På den måde lærer eleverne, at der er matematik i alt, og de må gerne få en følelse af, at det er en del af dem, sagde Annie Knudsen.

Disse elever var helt klar på at gå ud og finde hverdagens matematik med deres nye matematikbriller. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Brygger Olsen besøger Fru Skov

Brædstrup Avis

Ingen kemi i Ring Sø

Erhverv

VVS-firma har fået en el-afdeling

Brædstrup Avis

Havekredsen rykker ud

Erhverv

Nannas neglesalon er kommet på landkortet

Brædstrup Avis

Stjernholm holder Havens Dag

Annonce