Annonce
Brædstrup Avis

Mindeord om Ole Pilgaard

"Ole Pilgaard havde også et hjerte, som bankede for de svageste i vores samfund. Han var i en periode medlem af Den Sociale Ankestyrelse, og han var i flere år formand for Horsens Kommunes børn og unge-udvalg, det såkaldte §18-udvalg, hvor han var tæt på mange rigtig svære sager og måtte træffe rigtig mange svære beslutninger. Det krævede et uhyre robust menneske med et meget stort hjerte", skriver Peter Sørensen i mindeordene. Arkivfoto: Morten Pape

Af Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune

Det var med stor sorg, at jeg modtog meddelelsen om, at tidligere medlem af Horsens Byråd, Ole Pilgaard, var pludselig død, 78 år.

Ole Pilgaard var et fantastisk menneske med en enorm spændvidde og med en enorm viden om vores historie, vores natur og ikke mindst om politisk håndværk.

Annonce

Ole Pilgaard var en af de længst siddende byrådsmedlemmer i Danmarkshistorien – 44 år blev det til i lokalpolitik – inden han den 31. januar 2017 stoppede i Horsens Byråd.

Politik var en meget stor del af hans liv. Allerede som ung mand – da han var i slutningen af 20’erne – var han med til at stifte Fremskridtspartiet, og siden var han med ved etableringen af Dansk Folkeparti. Og selvom Ole Pilgaard var politiker i så mange år – ja så var han lige til sidste arbejdsdag super engageret og aktiv – med en helt imponerende arbejdsdisciplin og arbejdsglæde.

Han var også kendt for altid at være helt nede i substansen og detaljen i de sager, der kom forbi hans bord, og når det blev kombineret med hans fantastiske evne til at manøvrere i det politiske landskab – ja så skabte det masser af resultater i form af brede forlig og brede aftaler.

Ole Pilgaard havde også et hjerte, som bankede for de svageste i vores samfund. Han var i en periode medlem af Den Sociale Ankestyrelse og han var i flere år formand for Horsens Kommunes børn og unge-udvalg, det såkaldte §18-udvalg, hvor han var tæt på mange rigtig svære sager og måtte træffe rigtig mange svære beslutninger. Det krævede et uhyre robust menneske med et meget stort hjerte.

Da Ole Pilgaard stoppede i politik, fik han mere tid til at hellige sig andre af de store interesser – blandt andet den lokale historie. Han var guide på ture på lokale attraktioner i området omkring Voervadsbro, og han var ofte foredragsholder eller guide på Klostermølle. Han var også et meget engageret medlem af Nordvestgruppen, som kæmpede for erhverv og turisme i den nordvestlige del af Horsens Kommune.

Først og fremmest betragtede jeg Ole Pilgaard som en nær og kær ven. Et venskab, som for alvor blev født i forbindelse med daværende borgmester Jan Trøjborgs død i maj 2012. Det er i sådanne situationer, man for alvor lærer folk at kende, og jeg vil aldrig glemme Ole Pilgaards støtte og nærvær i en meget svær periode. Det gav os et helt usædvanligt og livslangt tillidsforhold.

Efter Ole Pilgaards farvel til byrådsarbejdet holdt vi kontakten ved lige, og vi mødtes jævnligt til en hyggelig frokost, hvor snakken gik livligt. Ole Pilgaard elskede at rejse, og han delte gerne ud af sine oplevelser og indtryk. Så sent som i sidste måned mødtes vi til frokost, og også her havde den politiske Ole Pilgaard tænkt mange tanker om, hvordan tingene kunne gøres til gavn for alle borgere i Horsens Kommune.

Min dybeste medfølelse og tanker går til Ole Pilgaards søn, svigerdatter og to børnebørn. Æret være Ole Pilgaards minde.

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Grædstrupvej spærret for gennemkørsel

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

"Gå en bog" med biblioteket i Brædstrup

Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Festival vender tilbage efter to års pause: Klar til musik i parken

Brædstrup Avis

Plejehjemsbeboere fik en svingtur i gyngerne

Brædstrup Avis

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Brædstrup Avis

Ældre Sagen tager i biografen

Brædstrup Avis

Trafik, byggeri og grønne områder: Lokalråd får masser af ideer fra borgerne

Brædstrup Avis

Her er dine muligheder for at søge Bygningspuljen

Brædstrup Avis

Amerikansk musikvisit: Cash i kirken

Brædstrup Avis

Tonstungt flyttearbejde klaret på en weekend: SmedTek flyttede ind i kæmpehal

Brædstrup Avis

De lokale butikker har rystet coronakrisen af sig: Men vi har problemer med at få varer hjem

Brædstrup Avis

Ældre Sagen holder infomøde om MIT ID

Brædstrup Avis

Trailervinder blev fundet af Brædstrup Håndboldklub

Brædstrup Avis

Nyt familienetværk kom i gang i Brædstrup

Brædstrup Avis

En by i byen: Bofællesskab samler både indfødte og tilflyttere

Brædstrup Avis

27-årig har taget springet: Købte stor hal for at starte egen virksomhed

Brædstrup Avis

Daniel Svensson talte om sin kræftsygdom på Pejsegården

Brædstrup Avis

Udskiftning på vej i Pejseshow i Brædstrup: Skuespillerpar overtager revy i Svendborg

Brædstrup Avis

Seniorrådsvalget nærmer sig

Brædstrup Avis

Slut efter et år: Madhus er gået konkurs

Brædstrup Avis

Kendt kommunalpolitiker vandt lotteri

Brædstrup Avis

Birthe har årtiers erfaring og er kendt i branchen: Ny butik bliver specialist i garn og tekstiler

Brædstrup Avis

René er vild med fossiler: Nu har han lavet sit eget museum

Annonce