Annonce
Brædstrup Avis

Musikforening lukker: Vi forventer faktisk mere musik i området i fremtiden

Trioen Lyspunkt spillede koncert i Træden Kirke under den første udgave af Træden Winter Folk i februar 2017. Selvom musikforeningen nu er ved at nedlægge sig selv, så vil vinterfestivalen i Træden stadig fortsætte. Arkivfoto: Michael Svenningsen
En enig generalforsamling har besluttet at nedlægge Tønning-Træden Musikforening. Lukningen betyder imidlertid ikke, at musiklivet i området vil dø ud. Tværtimod forventer den afgående formand flere musikarrangementer i fremtiden.

Tønning-Træden: Med et overvældende flertal af 12 stemmer mod nul har medlemmerne på en generalforsamling forleden besluttet at nedlægge Tønning-Træden Musikforening.

Musikforeningen har i de seneste år stået bag flere musikarrangementer på Tønning-Træden Friskole og vinterfestivalen Træden Winter Folk, men ifølge den afgående musikformand får nedlæggelsen af foreningen ikke den store betydning for musiktilbuddene i området.

- Jeg tror faktisk, at vi vil få endnu mere musik i fremtiden, så på den led er jeg slet ikke betænkelig. Jeg ved, at der er stærke kræfter i området, der har rod i musiklivet, og jeg ved også, at nogle af dem går rundt med nogle projekter. Så jeg ser skam ganske lyst på fremtiden, siger Anders Madsen, formand for Tønning-Træden Musikforening.

Annonce

Slut med pligt-arbejde


Ved at musiklivet i fremtiden bliver lagt under lokalrådet, tror og håber jeg, at flere har lyst til at byde ind med musikarrangementer, fordi man slipper for det lidt kedelige pligt-arbejde.

Anders Madsen, formand for Tønning-Træden Musikforening


I fremtiden er der lagt op til, at musikforeningens aktiviteter fremover vil foregå fra en arbejdsgruppe under Tønning-Træden Lokalråd.

Dermed skal frivillige, der har lyst til at etablere musikarrangementer i lokalområdet, i fremtiden ikke til at bøvle med kontingentopkrævninger, vedtægter, årsregnskaber og generalforsamlinger, men de frivillige kan i stedet vælge at fokusere mere på selve arrangementerne.

- Ved at musiklivet i fremtiden bliver lagt under lokalrådet, tror og håber jeg, at flere har lyst til at byde ind med musikarrangementer, fordi man slipper for det lidt kedelige pligt-arbejde, siger Anders Madsen.

Annonce

Vinterfestival forsætter

Ved generalforsamlingen blev det også besluttet, at vinterfestivalen Træden Winter Folk skal fortsætte, og den tredje udgave af festivalen forventes at blive afholdt i 2022.

Med nedlæggelsen af Tønning-Træden Musikforening bliver foreningernes aktiver på cirka 30.000 kr. bundet til et musikarrangement på friskolen i dette efterår samt til afholdelse af den næste Træden Winter Folk.

Ifølge musikforeningens vedtægter skal der holdes endnu en generalforsamling den 10. februar, før beslutningen om nedlæggelse af foreningen er endelig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Ny kunderådgiver

Brædstrup Avis

Genbrugshallerne åbner igen

Brædstrup Avis

Regionen lukker testcenter

Annonce