Annonce
Brædstrup Avis

Musikken skal fylde mere: Elever fik musik i det fri

En gruppe elever fra 6.B gav en instrumental udgave af Queens gamle hit "We will rock you", da Brædstrup Skole holdt indvielse for skolens nye ude-instrumenter. Foto: Morten Pape
Der var slaginstrumenter i alle udgaver, da Brædstrup Skole fredag officielt kunne indvi nye ude-musikinstrumenter, som var doneret af Gunnar Andersens Familiefond.
Annonce

Brædstrup: Musik skaber glæde og en følelse af samhørighed, og det er baggrunden for, at skoleledelsen på Brædstrup Skole igennem længere tid har ønsket sig nogle udendørs musikinstrumenter til brug på skolens område.

Det var derfor en glad viceskoleleder Bjarne Hermansen, som fredag kunne stå for den officielle indvielse af skolens nye musikinstrumenter, som har fået plads på en lille plæne ved mellemtrinets udeområde. De forskellige slags slaginstrumenter var doneret af Gunnar Andersens Familiefond, som har givet 70.000 kroner til formålet.

- Det har været et mål for mig, siden jeg kom til Brædstrup Skole for lidt over fire år siden, at musikken skal folde sig lidt mere på skolen. Jeg kom fra Hovedgård Skole, hvor der var flere orkestre, så det her er en måde at understøtte musiklivet på Brædstrup Skole, sagde Bjarne Hermansen efter den officielle del af indvielse.

Annonce

Musik i skolegården hver dag

De nye musikinstrumenter har været tilgængelig for skolens elever siden før sommerferien. Oprindelig var det meningen, at instrumenterne skulle indvies 24. april, men på grund af corona-situationen dengang blev indvielsen udsat. Skolens elever har derfor taget de nye instrumenter til sig, og de bliver flittigt brugt ifølge viceskolelederen.

- Vi kan høre, at eleverne spiller på dem i hvert frikvarter, men ellers bruger vi dem også i undervisningen, hvor vores musiklærer tager eleverne med ud og bruger dem, sagde Bjarne Hermansen.

Gunnar Andersens Familiefond har tildelt Brædstrup Skole friluftsmusikinstrumenter, som byens børn frit må bruge. Foto: Morten Pape

Han glædede sig over de nye instrumenter, som udover at spille musik også er lidt et kunstværk i sig selv. Dermed er de med til at pynte på udeområderne på skolen.

Annonce

Musik samler

Bestyrelsesformand for Gunnar Andersens Familiefond, Henrik Meldgaard, deltog også i indvielsen, og han glædede sig over, at musikken nu er en fast del af elevernes udeliv.

- Det er en særlig glæde, når fonden kan være med til at udbrede sang- og musikudøvelse på skolerne, så musikken kan blive en drivkraft og inspiration i arbejdet med eleverne. Musikken har en særlig evne til at samle og begejstre, og så kræver det øvelse og disciplin at blive god til at betjene et instrument - og det er jo gode egenskaber i den pædagogiske proces på en skole, sagde Henrik Meldgaard.

Formand for Gunnar Andersens Familiefond, Henrik Meldgaard, holdt tale ved indvielsen. Det er anden gang på to år, at fonden giver penge til Brædstrup Skole. Foto: Morten Pape
Annonce

Elever spillede op

Det var kun eleverne fra 6. årgang, som deltog i indvielsen af de nye instrumenter, på grund af corona-smittefare. Indvielsen bød også på et lille instrumentalt nummer, da en gruppe elever fra 6.B spillede Queens gamle hit "We will rock you" på de fem forskellige slagsinstrumenter.

Det er dog ikke kun eleverne på Brædstrup Skole, der får glæde af nye musikinstrumenter. Instrumenterne må gerne komme hele byen til gavn, ifølge viceskolelederen.

- Ligesom med vores legeplads er musikinstrumenterne også til rådighed for byens børn og unge, fordi skolen jo er et mødested for hele byen, sagde Bjarne Hermansen.

Det er anden gang i træk, at Brædstrup Skole modtager midler fra Gunnar Andersens Familiefond. Sidste år modtog skolen en træskulptur, som står på skolens gamle tingsted.

Om Gunnar Andersens Familiefond

Gunnar Andersens Familiefond er en kunstfond, som har til formål at købe kunst og musik til folkeskolerne i Horsens Kommune.

Fonden har været aktiv igennem mange år og er stiftet af Gunnar Andersen, der blandt andet var viceskoleinspektør i kommunen. Gunnar Andersens mistede sin søn, Erik, til sclerose, og ved udbetalingen af sønnens livsforsikring stiftede forældrene fonden.

Familiefonden støtter kunst og musik til folkeskolerne i Horsens Kommune. Bestyrelsen for fonden kan i dag købe kunst til skolerne for de renter, som fondens millionformue kaster af sig.

Der var fuld koncentration, da 6.B spillede for til indvielsen. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

BIF-vinderen er fundet

Annonce