Annonce
Brædstrup Avis

Nordiske fugle og landskaber i Galleri Tinghuset

Majken Bilgrav udstiller både malerier, grafik og keramik i Tinghuset. Pressefoto
Kunstner Majken Bilgrav får lov til at åbne årets kunstudstillinger i Brædstrup, når hun fra 21. januar udstiller malerier, grafik og keramik i Tinghuset.

Brædstrup: Majken Bilgrav udstiller malerier, grafik og keramik i Galleri Tinghuset i Brædstrup fra fredag 21. januar til 6. februar.

Majken Bilgravs billedarbejder er tolkninger af naturoplevelser og sansninger. Maleriernes gennemgående motiver er nordiske fugle og landskaber, mens den skulpturelle keramik er undersøgelser af naturens former og strukturer.

Majken Bilgrav skriver om sit arbejde:

Annonce

- Inspirationskilden til mine arbejder er naturen - både hvad angår billedarbejderne og de keramiske arbejder. I malerierne søger jeg at skildre selve sansningen af naturen, og jeg er optaget af modsætninger som f.eks. mørke og lys, bevægelse og ro, jord og himmel, og det konkrete overfor det abstrakte. Mine arbejdsområder spænder over akryl-, olie- og akvarelmaleri, grafik, samt skulpturel keramik. I den skulpturelle keramik undersøger jeg, hvordan de strukturer og former der findes i naturen, kan overføres til keramiske udtryk.

Naturen er den største inspirationskilde for Majken Bilgrav. Pressefoto

Billedmager Flemming Damskov fra Galleri Damskov skriver om kunstneren i Tinghuset.

- Majken Bilgrav maler med en usædvanlig sensitivitet. Det er ikke fuglenes minutiøse udseende hun præsenterer. Mere samspillet med omgivelserne, stemningen under iagttagelsen, og den skønhed og mystik, der ligger i øjeblikket. Med det fokus skriver hun sig ind i rækken af vore bedste fugleskildrere.

Selvstændig billedkunstner

Majken Bilgrav har modtaget undervisning i skulpturel keramik på Aarhus kunstakademi fra 2014 til 2019. Hun har arbejdet som selvstændig billedkunstner siden 2004, og gennem årene har hun samarbejdet med Galleri Sct. Gertrud - Kbh., Galleri Esk - Ørsted, Galleri Salling - Skive, Galleri Garlishee - Silkeborg og Ravnsborggade galleri - Kbh.

Sideløbende har hun desuden udstillet i mange kunstforeninger og på kunstcentre/ museer som bl.a. Kirsten Kjærs Museum, Himmerlands Kunstmuseum og Dronninglund Kunstcenter. Majken Bilgrav bor og arbejder ved Hjarbæk fjord, hvor hun også har atelier.

Se evt. mere på hjemmesiden Majkenbilgrav.dk, og kom glad til udstillingen, der løber over tre weekender fra 21. januar og en uge ind i februar, med åbning lørdage og søndage fra 14-17.

Majken Bilgrav har modtaget undervisning i skulpturel keramik på Aarhus Kunstakademi, og hun viser også, hvad hun kan inden for keramik på udstillingen i Tingshuset. Pressefoto
Annonce
Brædstrup Avis

Ældre Sagen tager på tur til Løgumkloster og Gram Slot

Annonce
Brædstrup Avis

Loppemarked og havensdag søger udstillere

Annonce
Brædstrup Avis

Hidsige traktorer trak godt 2000 gæster til landsby

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Brædstrup Avis

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Brædstrup Avis

Kun én gudstjeneste

Brædstrup Avis

Kendt racerkører med en vild Ferrari bliver trækplaster ved markedsdag

Brædstrup Avis

Ildsjæle har været med til at tænde lys i andre menneskers liv - nu har de været gift i 60 år

Brædstrup Avis

Horsensegnens Kulturfestival for 5. gang i Østbirkhallen

Brædstrup Avis

Havetur til mange smukke haver

Brædstrup Avis

Mejeritorvet blev fyldt godt op i forårs-solen

Brædstrup Avis

Steffen fik en rygskade og måtte stoppe som entreprenør: Nu lever han af at bygge computere til spilfolket

Annonce